×
register
Συνδρομητική Υπηρεσία. Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο mydocman.gr πρέπει να συνδεθείτε: Είσοδος

Δ2α/οικ 20396/ΟΠΑΔ/2005

Τύπος: Έγγραφα

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ: 20396/οπαδ/2005

«Διευκρινήσεις για τις αμοιβές των Ιατρικών επισκέψεων. »


Ιστορικό Αναθεωρήσεων (Πιλοτική Εφαρμογή)

Σχετικά Έγγραφα

ΠΔ 26/2007

«Αύξηση αμοιβών ιατρικών επισκέψεων και ιατρικών και οδοντιατρικών πράξεων»


ΠΔ 127/2005

Αύξηση αμοιβών ιατρικών επισκέψεων.


ΠΔ 98/1993

Αύξηση αμοιβών ιατρικών επισκέψεων και οδοντιατρικών πράξεων.


Αριθμ. Υ4α/οικ.30949/2011

Διαδικασία είσπραξης αμοιβής ιατρικών επισκέψεων από πανεπιστημιακούς ιατρούς που συμμετέχουν στην ολοήμερη λειτουργία.

ΝΣΚ/219/2000

Καθηγητές. Αμοιβές. Κρατήσεις υπέρ του Ταμείου Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής.(..)Κατάσταση : Εκκρεμεί αποδοχή 
Τα έργα των μελών της Επιτροπής του Προγράμματος επισκέψεων και ξεναγήσεων, καθώς και των καθηγητών ξένων γλωσσών για τα προγράμματα επιμόρφωσης Βουλευτών και υπαλλήλων της Βουλής, δεν εμπίπτουν στην έννοια των εργασιών κατά τα άρθρα 149 του Κανονισμού της Βουλής (Μέρος Β) και 5 παρ.4 του Οργανισμού του ΤΑΥΒ. Ως εκ τούτου δε, κατ εφαρμογή των αυτών διατάξεων, και οι αμοιβές για τα έργα αυτά δεν υπόκεινται σε κρατήσεις υπέρ του ΤΑΥΒ. Οι αμοιβές αυτές, εξάλλου, δεν υπόκεινται σε κρατήσεις ούτε βάσει κάποιας άλλης διατάξεως του άρθρου 5 του Οργανισμού του ΤΑΥΒ.


Τ3α/ΓΠ/10784/2011

ΘΔΜΑ: «Διευκρινήσεις σχετικά   με την αμοιβή (εξέταστρο) κατά την παροχή  ιατρικών υπηρεσιών  από τα Κέντρα Υγείας»

ΝΣΚ/119/2012

Συμμετοχή ή μη ιατρικών εταιρειών συμβεβλημένων με τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) και τον Οργανισμό Απασχόλησης Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.), στη ρύθμιση εξυπηρέτησης ασφαλισμένων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.(..)Κατάσταση : Εκκρεμεί αποδοχή 
Η αναφορά της υπ’ αριθ. Φ.40021/οικ. 4856/397/29-3-2011 (ΦΕΚ 478/Β΄) Κ.Υ.Α. των Υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε γιατρούς συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ/ΟΑΕΕ περιλαμβάνει και τις ιατρικές εταιρείες που έχουν σύμβαση με τον ΟΠΑΔ, οι οποίες δεν εξαιρούνται. Το ανώτατο όριο επισκέψεων των ασφαλισμένων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αντιστοιχεί σε κάθε γιατρό που είναι μέλος της εταιρείας και όχι στην εταιρεία ως νομικό πρόσωπο.


ΕλΣυν.Τμ.1(ΚΠΕ)276/2014

ΑΠΟΔΟΧΕΣ:Μη νόμιμη η καταβολή αμοιβής σε ιατρούς Νοσοκομείου, από την πραγματοποίηση ιατρικών πράξεων κατά την ολοήμερη λειτουργία του νοσοκομείο καθόσον: α) η δαπάνη εντέλλεται σε βάρος εσφαλμένου Κ.Α.Ε., και επιπλέον η καταβαλλόμενη στο νοσοκομείο κρατική επιχορήγηση δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί για το σκοπό αυτό,β) οι αμοιβές προς τους ιατρούς για τις υπηρεσίες που παρέχουν κατά το τμήμα της ολοήμερης λειτουργίας πέραν της τακτικής πρωινής καταβάλλονται μόνο, ειδικά και κατά προτεραιότητα από τα έσοδα που σχηματίζονται από αυτή τη λειτουργία,  γ) δεν πρόκειται για ληξιπρόθεσμες οφειλές που σχηματίσθηκαν μέχρι 31.12.2011, συνεπώς δεν επιτρέπεται η κρατική επιχορήγηση να χρησιμοποιηθεί για την εξόφλησή τους, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων  ν. 4093/2012 και δ) οι εν λόγω αμοιβές για την καταβολή των οποίων το νοσοκομείο ενεργεί ως διαχειριστής, θεσπίζονται καταρχήν ως ποσά, τα οποία τα νοσοκομεία διαχειρίζονται και οφείλουν να αποδώσουν στους ιατρούς, αφού τα εισπράξουν για λογαριασμό των τελευταίων από τους υπόχρεους χρήστες των υπηρεσιών.


ΕΣ/Τμ.1(ΚΠΕ)2762015

Μη νόμιμη η καταβολή αμοιβής σε ιατρούς Νοσοκομείου, από την πραγματοποίηση ιατρικών πράξεων κατά την ολοήμερη λειτουργία του νοσοκομείο καθόσον: α) η δαπάνη εντέλλεται σε βάρος εσφαλμένου Κ.Α.Ε., και επιπλέον η καταβαλλόμενη στο νοσοκομείο κρατική επιχορήγηση δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί για το σκοπό αυτό, β) οι αμοιβές προς τους ιατρούς για τις υπηρεσίες που παρέχουν κατά το τμήμα της ολοήμερης λειτουργίας πέραν της τακτικής πρωινής καταβάλλονται μόνο, ειδικά και κατά προτεραιότητα από τα έσοδα που σχηματίζονται από αυτή τη λειτουργία, γ) δεν πρόκειται για ληξιπρόθεσμες οφειλές που σχηματίσθηκαν μέχρι 31.12.2011, συνεπώς δεν επιτρέπεται η κρατική επιχορήγηση να χρησιμοποιηθεί για την εξόφλησή τους, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων  ν. 4093/2012 καιδ) οι εν λόγω αμοιβές για την καταβολή των οποίων το νοσοκομείο ενεργεί ως διαχειριστής, θεσπίζονται καταρχήν ως ποσά, τα οποία τα νοσοκομεία διαχειρίζονται και οφείλουν να αποδώσουν στους ιατρούς, αφού τα εισπράξουν για λογαριασμό των τελευταίων από τους υπόχρεους χρήστες των υπηρεσιών.


KYA Υ9α/37139/2014

Καθορισμός ύψους αμοιβής και αριθμού επισκέψεων των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.