ΕΣ/Τμ.6/3569/2014
Τύπος: Νομολογία Ελεγκ. Συνεδρίου
Ανάθεση υπηρεσιών καθαριότητας (...) Με την αίτηση αυτή επιδιώκεται η ανάκληση της 187/2014 πράξης του Ζ΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.(...)Με τα δεδομένα αυτά το Τμήμα κρίνει ότι οι διατάξεις του άρθρου 26 του ν. 4024/2011 είναι σαφείς και δεν περιέχουν εξαίρεση των παρόχων υπηρεσιών υγείας να συγκροτούν τις επιτροπές διαγωνισμού χωρίς τη διενέργεια προηγούμενης κλήρωσης, ούτε παρέχουν σχετική εξουσιοδότηση προς τούτο στην κανονιστικώς δρώσα διοίκηση. Και ναι μεν το αιτούν νοσοκομείο επικαλείται τις διατάξεις της 11081/14.12.2011 απόφασης του Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, πλην όμως αβασίμως, δεδομένου ότι με αυτήν, κατ’ εξαίρεση και για την επιτάχυνση υλοποίησης του Προγράμματος Προμηθειών και Υπηρεσιών Υγείας (Π.Π.Υ.Υ.) του έτους 2011, απλώς ορίζονται τα όργανα εκείνα που εξουσιοδοτούνται να συγκροτήσουν τις οικείες Επιτροπές Διενέργειας Διαγωνισμών, χωρίς κατά τα λοιπά, να επέρχεται οποιαδήποτε μεταβολή στους όρους και τις προϋποθέσεις συγκρότησής τους. Κατά συνέπεια, πλημμελώς συγκροτήθηκε εν προκειμένω η Επιτροπή Διαγωνισμού. Πλην όμως, η διαπιστωθείσα ως άνω πλημμέλεια, εξαιτίας του τυπικού της χαρακτήρα, δεν καθίσταται εν προκειμένω ουσιώδης, καθώς από την προσβαλλόμενη πράξη δεν προκύπτει ότι η συγκροτηθείσα κατά τον τρόπο αυτό Επιτροπή, κατά την άσκηση της κατά νόμον αρμοδιότητάς της, διεξήγαγε τη διαγωνιστική διαδικασία κατά τρόπο πλημμελή, καθώς οι διαπιστωθείσες με αυτή λοιπές πλημμέλειες αφορούν στάδια της διαγωνιστικής διαδικασίας διάφορα από το στάδιο αξιολόγησης προσφορών ή ενστάσεων (βλ. VI Τμ. 3057/2014) και σε κάθε περίπτωση οι γνωμοδοτήσεις αυτής εγκρίθηκαν από το έχον αποφασιστική αρμοδιότητα Δ.Σ. του αιτούντος.(...) Γ. Με την υπό κρίση αίτηση βασίμως προβάλλεται ότι δυνάμει του άρθρου 66 παρ. 22 του ν. 3984/2011 για την ανάληψη των δημοσιονομικών υποχρεώσεων των Νοσοκομείων δεν απαιτείται προηγούμενη έγκριση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενώ εν προκειμένω, κατ’ εξουσιοδότηση της διάταξης αυτής, έχει εκδοθεί η 113/18.2.2013 απόφαση του Διοικητική της 3ης Υ.ΠΕ. … (Β΄ 492/2013), με την οποία ανατέθηκε στους Διοικητές των οικείων Νοσοκομείων η αρμοδιότητα έγκρισης για την ανάληψη υποχρεώσεων που θα βαρύνουν τα επόμενα έτη του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής (...) VΙ. Κατ’ ακολουθίαν των ανωτέρω, η ένδικη αίτηση ανάκλησης πρέπει να γίνει δεκτή, να ανακληθεί η προσβαλλομένη 187/2014 πράξη του Z΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου
Ιστορικό Αναθεωρήσεων (Πιλοτική Εφαρμογή)
Σχετικά Έγγραφα
ΝΣΚ/131/2014
Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών – Συγκρότηση Εκλεκτορικού Σώματος – Τρόπος ορισμού των αξιολογητών που θα απαρτίζουν τις, κατά τα άρθρα 19 και 21 του Ν. 4009/2011, Επιτροπές Αξιολόγησης – Εφαρμοστέες διατάξεις.(..)Κατάσταση : Αποδεκτή
Έως την δημοσίευση του Οργανισμού της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, τα θέματα της συγκρότησης του Εκλεκτορικού Σώματος της Σχολής θα πρέπει να ρυθμίζονται προσωρινά με απόφαση της Συγκλήτου, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εφόσον οι ενδιαφερόμενοι υπέβαλαν αίτηση για εξέλιξη μετά την 1-7-2011, δια δε το προηγούμενο από την ημερομηνία αυτή χρονικό διάστημα εφαρμόζονται οι ισχύουσες κατά δημοσίευση του Ν. 4009/2011 διατάξεις. (ομοφ.)
Υ4α/οικ 4456/2011
ΘΕΜΑ: Συμπληρωματικές διευκρινήσεις σχετικά με αμοιβή (εξέταστρο) στα πρωινά εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων του ΕΣΥ και των Κέντρων Υγείας. Σχετικά: 1) Η αριθμ. πρωτ. Υ4α/οικ.165114/2010 ΚΥΑ (ΦΕΚ 2080/Β/2010). 2) Η αριθμ.πρωτ. Υ4α/οικ. 1329/4-1-2011 εγκύκλιος. 3)To αριθμ.πρωτ.Υ4α/οικ.2049/7-1-2011 έγγραφο μας.
ΕΣ/Τμ.4/10/2014
Aίτηση για ανακληθεί η 43/2007 πράξη του Τμήματος, με την οποία κρίθηκαν μη θεωρητέα τα 1936 και 1938, οικονομικού έτους 2006, χρηματικά εντάλματα πληρωμής του Γενικού Νοσοκομείου (...)οι εντελλόμενες δαπάνες έχουν ήδη κριθεί μη νόμιμες, ενώ και η ασκηθείσα κατά της πράξης αυτής αίτηση ανάκλησης απορρίφθηκε με την 136/2011 όμοια πράξη, χωρίς στη συνέχεια να υπάρξει ανατροπή της κρίσης αυτής και χωρίς να προκύπτει η έκδοση θετικής για την ……τελεσίδικης απόφασης του αρμόδιου δικαστηρίου, η οποία θα δέσμευε το Ελεγκτικό Συνέδριο, οι επίμαχες δαπάνες δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της διάταξης του άρθρου 4 του ν. 4132/2013, που δεν συνιστά, ούτως ή άλλως, νομιμοποιητική διάταξη, αλλά αποσκοπεί απλώς στην τακτοποίηση των υφιστάμενων μέχρι 31.12.2011 δημοσιονομικών εκκρεμοτήτων των νοσοκομείων προς τρίτους. Κατά συνέπεια, η ένδικη αίτηση για ανάκληση των 43/2007 και 136/2011 πράξεων του Τμήματος πρέπει να απορριφθεί.
ΕΣ/ΤΜ.4/32/2015
Παροχή υπηρεσιών εσωτερικού ελεγκτή (:ζητείται εμπροθέσμως και εν γένει παραδεκτώς η ανάκληση της 191/2014 πράξης του Κλιμακίου Προληπτικού Ελέγχου Δαπανών Ειδικότερα, αβασίμως αμφισβητεί το Νοσοκομείο ότι με τις διατάξεις του άρθρου 25 του ν. 4025/2011 η αποκλειστική αρμοδιότητα για τη σύνταξη Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας των Μονάδων Υγείας ανατέθηκε στο Υπουργείο Υγείας, διότι η διατύπωση του νόμου είναι σαφής και μη επιδεχόμενη αντίθετης ερμηνείας. Περαιτέρω, προεχόντως αλυσιτελώς προβάλλει ότι η εκδοθείσα από το Υπουργείο Υγείας εγκύκλιος αφορά μόνο στα ζητήματα του Εσωτερικού Ελέγχου και όχι στα ζητήματα του Εσωτερικού Κανονισμού, ότι απαιτείται η έκδοση Εσωτερικού Κανονισμού για την εφαρμογή της Αναλυτικής Λογιστικής καθώς και ότι η ύπαρξη Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του Νοσοκομείου είναι κεφαλαιώδους σημασίας για τη διαχείριση των αποβλήτων των υγειονομικών μονάδων, διότι το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας των Νοσοκομείων σε διοικητικά, διαχειριστικά και λογιστικά θέματα έχει ρυθμιστεί νομοθετικά με πλήθος διατάξεων, ενώ σε κάθε περίπτωση τέτοιες ρυθμίσεις δεν μπορούν να θεσπιστούν ούτε από τα ίδια τα Νοσοκομεία, πολλώ δε μάλλον από ιδιώτες τρίτους.Απορρίπτει την αίτηση.
Υ4α/οικ.1329/2011
ΘΕΜΑ:Διευκρινήσεις σχετικά με αμοιβή (εξέταστρο) στα πρωινά εξωτερικά ιατρεία Νοσοκομείων του ΕΣΥ και κατά την παροχή ιατρικών υπηρεσιών από τα Κέντρα Υγείας.
ΝΣΚ/255/2013
Διορισμός των αναπληρωτών διοικητών στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία – Εφαρμοστέες διατάξεις.(..)Κατάσταση : Αποδεκτή
Η διάταξη του άρθρου 62 παρ.4 του ν.3918/2011 έχει ήδη καταργηθεί, διότι ως προς τον διορισμό των αναπληρωτών διοικητών των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. (επομένως και των πανεπιστημιακών νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ.), ακολουθείται πλέον κατά τρόπο ενιαίο η διαδικασία που εισάγει το άρθρο 2 του ν.4052/2012, όπως αυτό τροποποιήθηκε και ισχύει. (ομοφ.)
0.3067/2025
Κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 102 και 117 του ν. 5243/2025 «Ρυθμίσεις για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας» (187 Α΄/31.10.2025).
Γ4α/Γ.Π.οικ.13946/2023
Τροποποίηση και συμπλήρωση της υπό στοιχεία Γ4α/Γ.Π.οικ.4493/16.01.2023 απόφασης της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας «Ορισμός ιατρικών ειδικοτήτων για τη συγκρότηση Συμβουλίων για θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ νοσοκομείων και γενικών νοσοκομείων- κέντρων υγείας» (Β’ 341).
Β2.α/Γ.Π. οικ. 88565/2019
Διαγραφή απαιτήσεων νοσοκομείων έναντι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.).
Υ3α/ ΓΠ οικ. 83225/2012
ΘΕΜΑ : Συμπληρωματικές διευκρινίσεις σχετικά με αμοιβή ( εξέταστρο ) στα πρωινά εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων του ΕΣΥ και των Κέντρων Υγείας ΣΧΕΤ. : 1) Η αριθμ. Υ4α/οικ. 165114/2010 ΚΥΑ (ΦΕΚ 2080 Β΄) 2) Η αριθμ. Υ4α/οικ. 1329/4. 1. 2011 εγκύκλιος 3) Το αριθμ. Υ4α/οικ. 2049/ 7. 1. 2012 έγγραφό μας 4) Η αριθμ. Υ4α/οικ. 4456/ 14. 1. 2012 εγκύκλιος