ΕΣ/Τμ.7(ΚΠΕ)145/2015
Τύπος: Νομολογία Ελεγκ. Συνεδρίου
ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ:Νόμιμη η καταβολή αποζημίωσης από ΔΕΥΑ σε υπάλληλο με σχέση εργασίας ι.δ.α.χ. λόγω αποχώρησής της από την επιχείρηση, μετά τη συμπλήρωση των προϋποθέσεων λήψης απ' αυτήν πλήρους σύνταξης γήρατος, καθόσον προσκομίσθηκε η απόφαση από την οποία προκύπτει ότι η ανωτέρω υπάλληλος πληροί τις προϋποθέσεις για τη λήψη πλήρους σύνταξης γήρατος και κατ’ επέκταση, για τη λήψη της εντελλόμενης προς αυτήν αποζημίωσης.
Ιστορικό Αναθεωρήσεων (Πιλοτική Εφαρμογή)
Σχετικά Έγγραφα
EΣ/Τμ.1(ΚΠΕ)60/2014
ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ.: Μη νόμιμη καταβολή χρηματικού εντάλματος πληρωμής, που αφορά την καταβολή ποσού ως αποζημίωση λόγω συνταξιοδότησής σε τρεις υπαλλήλους του Δήμου με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, με την αιτιολογία ότι οι εντελλόμενες δαπάνες δεν είναι κανονικές, καθόσον οι επισυναπτόμενες αποφάσεις των οικείων ασφαλιστικών οργανισμών περί προσωρινής καταβολής σύνταξης στους φερόμενους ως δικαιούχους, δεν είναι κατάλληλα δικαιολογητικά των δαπανών αυτών.(....)Με τα δεδομένα αυτά, και σύμφωνα με όσα έγιναν δεκτά ανωτέρω, οι ανωτέρω αποφάσεις καταβολής προσωρινής σύνταξης, σύμφωνα με το άρθρο 38 του ν. 3996/2011, δεν αποτελούν νόμιμο δικαιολογητικό για την καταβολή από το Δήμο της αποζημίωσης λόγω συνταξιοδότησης στους αποχωρούντες υπαλλήλους του, καθόσον από αυτές δεν προκύπτει με σαφήνεια ότι οι εν λόγω υπάλληλοι πληρούν τις προϋποθέσεις για τη λήψη σύνταξης και κατ’ επέκταση, για τη λήψη της εντελλόμενης προς αυτούς αποζημίωσης.
ΕΣ/ΚΠΕ/Τμ.1/1/2018
ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣΜε τα δεδομένα αυτά, και σύμφωνα με όσα έγιναν δεκτά ανωτέρω, το Κλιμάκιο κρίνει, κατά πλειοψηφία, ότι η 302/2016/457/16.12.2016 απόφαση του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. περί καταβολής προσωρινής σύνταξης στη φερόμενη ως δικαιούχο υπάλληλο, σύμφωνα με το άρθρο 38 του ν. 3996/2011, δεν αποτελεί νόμιμο δικαιολογητικό για την καταβολή σ’ αυτήν αποζημίωσης λόγω συνταξιοδότησης, καθόσον, από την απόφαση αυτή, δεν προκύπτει με σαφήνεια ότι η εν λόγω υπάλληλος πληροί τις προϋποθέσεις για τη λήψη σύνταξης και, κατ’ επέκταση, για τη λήψη της εντελλόμενης αποζημίωσης.
ΝΣΚ/267/2014
ΕΚΑΣ – Χορήγηση 2/3 του ΕΚΑΣ σε περίπτωση μειωμένης σύνταξης λόγω γήρατος ή αναπηρίας (άρθρο 34 παρ.3 περ.γ’ του ν. 3996/2011) – Μη εφαρμογή της διάταξης αυτής σε περίπτωση χορήγησης πλήρους σύνταξης, βάσει Κοινοτικών Κανονισμών ή Διμερών Συμβάσεων.(..)Κατάσταση : Εκκρεμεί αποδοχή
Προϋπόθεση εφαρμογής της μείωσης του ΕΚΑΣ στα 2/3 του ποσού της μειωμένης σύνταξης είναι η απονομή σύνταξης μειωμένης σε συνταξιούχους γήρατος ή αναπηρίας. Οι ειδικές αυτές προϋποθέσεις που απαιτεί η εφαρμογή αυτής της διάταξης έχουν σαν αποτέλεσμα ότι στο ρυθμιστικό πεδίο της διάταξης, δεν υπάγονται οι περιπτώσεις που χορηγείται ΕΚΑΣ λόγω παροχής σύνταξης τμηματικής, αλλά πλήρους από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, βάσει Κοινοτικών Κανονισμών ή Διμερών Συμβάσεων. (ομοφ.)
116685/2022
Καθορισμός αποζημίωσης του Προέδρου της ΔΕΥΑ Αγρινίου.
2034/2022
Καθορισμός αποζημίωσης μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας.
11184/2024
Καθορισμός αποζημίωσης Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Λέσβου.
40507/2024
Καθορισμός αποζημίωσης Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Αγρινίου.
ΕΣ/ΤΜ.7/ΚΠΕΔ/51/2013
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΕΥΑ-ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΔΣ-ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΕ ΦΕΚ: για να αποφανθεί, ύστερα από σχετική διαφωνία που ανέκυψε μεταξύ της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Νομό … και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου …, αν πρέπει να θεωρηθούν τα 37 και 38, οικονομικού έτους 2012, χρηματικά εντάλματα πληρωμής(...)που αφορούσαν στην καταβολή αποζημίωσης στον Πρόεδρο και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της επιχείρησης για το έτος 2010.(....)Με τα δεδομένα αυτά και σύμφωνα με όσα έγιναν δεκτά στις προηγούμενες σκέψεις, η καταβολή αποζημίωσης στους φερόμενους ως δικαιούχους, Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α…., δεν εντέλλεται νόμιμα, διότι η ... απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου, περί καθορισμού του ύψους (ανώτατο όριο) της αποζημίωσης που χορηγείται στον Πρόεδρο της επιχείρησης για τις παρεχόμενες προς αυτήν υπηρεσίες και στα μέλη του Δ.Σ. της επιχείρησης για την συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του συλλογικού αυτού οργάνου, δεν δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ... και, ως εκ τούτου, είναι ανυπόστατη, μη δυνάμενη να αποτελέσει νόμιμο έρεισμα της εντελλόμενης με το επίμαχο χρηματικό ένταλμα δαπάνης.(...)Αποφαίνεται ότι τα 37 και 38, οικονομικού έτους 2012, χρηματικά εντάλματα πληρωμής της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης …, ποσού 11.189,23 και 2.198,23 ευρώ, αντίστοιχα, δεν πρέπει να θεωρηθούν.
Φ.80000/οικ1647/27/2013
ΘΕΜΑ : «Παροχή οδηγιών για την εφαρμογή των διατάξεων της παρ. ΙΑ.4 του άρθρου πρώτου του ν.4093/2012 - Μεταβολές στις προϋποθέσεις για τη λήψη δεύτερης σύνταξης λόγω γήρατος από 1/1/2013 και εφεξής»
17681/2024
Καθορισμός αποζημίωσης μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου με πλήρη απασχόληση στη ΔΕΥΑ Αιγιαλείας.