ΕΣ/Τμ7/79/2014
Τύπος: Νομολογία Ελεγκ. Συνεδρίου
ΜΕΛΕΤΕΣ:Νόμιμη..(.)Με τα δεδομένα αυτά και σύμφωνα με τις προεκτεθείσες στη δεύτερη σκέψη της παρούσας διατάξεις, το Κλιμάκιο κρίνει ότι η ανατεθείσα υπό κρίση αρχιτεκτονική μελέτη του κτιρίου πρώην Αυτόνομου Σταφιδικού Οργανισμού …., ως εκ της φύσεως και του αντικειμένου της, εμπίπτει στις αρμοδιότητες των υπηρετούντων πολιτικών μηχανικών και του αρχιτέκτονος στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου ….Όμως, το Κλιμάκιο, αφού έλαβε υπόψη του το μεν, το φόρτο εργασίας των υπηρετούντων στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του, το δε την αποδεδειγμένη, έλλειψη, του απαιτούμενου εξοπλισμού και δη των αναγκαίων προγραμμάτων λογισμικού για την εκπόνηση της επίμαχης μελέτης, ενόψει και του ότι κατά την κρίσιμη περίοδο βρίσκονταν σε εξέλιξη παράλληλες εκκρεμείς μελέτες, στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, κρίνει ότι, νομίμως, ανατέθηκε στο φερόμενο ως δικαιούχο ιδιώτη αρχιτέκτονα μηχανικό η σύνταξη της ως άνω μελέτης
Ιστορικό Αναθεωρήσεων (Πιλοτική Εφαρμογή)
Σχετικά Έγγραφα
ΕλΣυν.Κλ.7/364/2015
ΜΕΛΕΤΕΣ Ανάθεση - Διαδικασία:Μη νόμιμη η καταβολή αμοιβής από Δήμο σε αρχιτέκτονα μηχανικό, για την εκπόνηση της μελέτης «Σύνταξη τευχών δημοπράτησης παιδικού σταθμού ..», καθόσον η ανωτέρω μελέτη που δεν αφορά στην κατασκευή κάποιου ιδιαίτερης φύσεως ή δυσκολίας τεχνικού έργου, εμπίπτει στα καθήκοντα των υπηρετούντων στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου τεσσάρων αρχιτεκτόνων μηχανικών.
ΝΣΚ/34/2002
Συμβάσεις μίσθωσης έργου, για εκπόνηση μελέτης καταλληλότητας χώρων γραφείων από Αρχιτέκτονα- Μηχανικό.(..)Κατάσταση : Αποδεκτή
Η εκπόνηση μελέτης από Αρχιτέκτονα-Μηχανικό σχετικά με την εξεύρεση των καταλλήλων χώρων για τη λειτουργία των γραφείων εξυπηρέτησης του πολίτη σε δεκατρείς (13) πόλεις αντιστοίχων Περιφερειών, μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο σύμβασης μίσθωσης έργου, χωρίς να υποκρύπτεται σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, δοθέντος ότι: δεν είναι απαραίτητη η εξάρτηση των εργολάβων από τον εργοδότη, οι συμβαλλόμενοι αποβλέπουν στο αποτέλεσμα, δεν επιβάλλεται από το νόμο η παροχή τέτοιου επιστημονικού έργου μόνο στα πλαίσια σύμβασης εργασίας και το έργο αυτό εξυπηρετεί έκτακτη υπηρεσιακή ανάγκη και δεν ανάγεται στον κύκλο των συνήθων καθηκόντων του προσωπικού της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο ελλείψει απαραιτήτων εξειδικευμένων γνώσεων και εμπειρίας δεν είναι σε θέση να το εκτελέσει.
ΝΣΚ/99/2003
Σύμβαση μισθώσεως έργου. Παροχή υπηρεσιών ενός αρχιτέκτονα στην εκπόνηση μελέτης για τη δημιουργία νέων Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών.(..)Κατάσταση : Αποδεκτή
Η παροχή υπηρεσιών ενός αρχιτέκτονα, η οποία συνίσταται στην εκπόνηση αρχιτεκτονικής μελέτης των προτεινομένων από το Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κτιριακών εγκαταστάσεων, για τη δημιουργία νέων Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, καθώς και στην υψηλή επίβλεψη για τη σωστή υλοποίηση της κατασκευής και λειτουργίας του συνόλου των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών σε όλη την Ελλάδα, και η οποία εντάσσεται στο υποπρόγραμμα β’ του προγράμματος «Πολιτεία» (Ν 2880/2001), μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο συμβάσεως έργου χωρίς να υποκρύπτεται εξαρτημένη εργασία, δοθέντος ότι δεν είναι απαραίτητη η εξάρτηση του παραπάνω από τον εργοδότη, οι δε συμβαλλόμενοι μπορούν να αποβλέπουν στο αποτέλεσμα. Άλλωστε από το νόμο δεν επιβάλλεται η παροχή τέτοιου επιστημονικού έργου μόνο στα πλαίσια συμβάσεως εργασίας. (ομοφ.)
ΕΣ/ΚΠΕ/ΤΜ.7/279/2017
ΜΕΛΕΤΕΣ. αμοιβή για την εκπόνηση της «Μελέτης στεγάστρων στην πλατεία ...η Επίτροπος πρόβαλε ότι η εντελλόμενη δαπάνη δεν είναι νόμιμη, διότι, κατά παράβαση του άρθρου 209 παρ. 4 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, δεν αιτιολογείται η αδυναμία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου να συντάξει τη μελέτη.(..) Με τα δεδομένα αυτά η επίμαχη αρχιτεκτονική μελέτη, λόγω του αντικειμένου της, εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου ..., όπως αυτές περιγράφονται στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του. Όμως, λαμβάνοντας υπόψη ότι η ανωτέρω μελέτη λόγω της φύσης της έπρεπε να συνταχθεί από αρχιτέκτονα μηχανικό και ότι, όπως ο Δήμος βεβαιώνει, οι δύο υπηρετούντες αρχιτέκτονες μηχανικοί του ήταν πλήρως επιφορτισμένοι με άλλα καθήκοντα, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου δεν είχε πράγματι τη δυνατότητα να προβεί στη σύνταξή της..(..) Κατ’ακολουθία αυτών, η εντελλόμενη δαπάνη είναι νόμιμη και το υπό κρίση χρηματικό ένταλμα πληρωμής πρέπει να θεωρηθεί
ΕΣ/ΤΜ.7/57/2011
Aντικατάσταση αγωγών ομβρίων...Οι προβλεπόμενες εργασίες ήταν κυρίως αφανείς εργασίες εντός του εδάφους, η ακριβής προμέτρηση ποσοτήτων των οποίων θα ήταν δυνατή, κατά το στάδιο της μελέτης, μόνο με την πραγματοποίηση διερευνητικών τομών στην οδό, διαδικασία που δεν προκρίθηκε, διότι επρόκειτο για οδό σε λειτουργία, με αποτέλεσμα η μελέτη να στηριχθεί σε επιφανειακή εκτίμηση – προμέτρηση ποσοτήτων. Σύμφωνα με το ίδιο ως άνω έγγραφο, κατά την εκτέλεση του έργου προέκυψε αύξηση στις εργασίες κυρίως των εκσκαφών και μεταφοράς των προϊόντων προς απόρριψη και εγκιβωτισμού με σκυρόδεμα του αγωγού στο σημείο σύνδεσης με τον συλλεκτήριο αγωγό στη ..., οι οποίες ήταν αναπόφευκτες προκειμένου το έργο να αποδοθεί, το συντομότερο δυνατό, ολοκληρωμένο, λειτουργικό και άρτια τεχνικά κατασκευασμένο. Με τα δεδομένα αυτά και σύμφωνα με όσα έγιναν δεκτά στην προηγούμενη σκέψη, το Τμήμα κρίνει ότι αντικείμενο του 1ου Α.Π.Ε. του έργου «Αντικατάσταση αγωγών ομβρίων» ήταν πράγματι η επανόρθωση ποσοτικών σφαλμάτων της μελέτης και ως εκ τούτου, νομίμως η σχετική δαπάνη για την πληρωμή των προαναφερόμενων υπερσυμβατικών εργασιών βάρυνε το κονδύλιο των απρόβλεπτων της οικείας σύμβασης. Κατ’ ακολουθίαν, η δαπάνη που εντέλλεται με το 414, οικονομικού έτους 2010, χρηματικό ένταλμα είναι νόμιμη, ωστόσο, το ένταλμα αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί λόγω λήξης του οικονομικού έτους 2010.
ΕΣ/ΤΜ.ΔΕΥΤΕΡΟ/242/2021
Αχρεωστήτως ληφθείσες αποδοχές...Με τα δεδομένα αυτά και σύμφωνα με όσα έγιναν δεκτά στη σκέψη II.A της παρούσας, το προσβαλλόμενο ... έγγραφο του Αντιδημάρχου .... (Διεύθυνση Οικονομικών - Τμήμα Εσόδων), ενόψει του περιεχομένου του, δεν συνιστά εκτελεστή διοικητική πράξη, δυνάμενη να προσβληθεί παραδεκτώς με έφεση ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθόσον δεν επιβάλλει επαχθές μέτρο διοικητικού εξαναγκασμού του εκκαλούντος-ανακόπτοντος για την επιστροφή των αχρεωστήτως εισπραχθέντων ποσών, αλλά πληροφορεί απλώς τον εκκαλούντα-ανακόπτοντα για την οικονομική εκκρεμότητα που δημιουργήθηκε σε βάρος του μετά την ανάκληση της μετάταξής του, καλώντας τον να επιστρέψει οικειοθελώς το ανωτέρω ποσό και ως εκ τούτου η κρινόμενη έφεση πρέπει να απορριφθεί ως απαράδεκτη. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα έγιναν δεκτά στη σκέψη ΙΙ.Β. της παρούσας, δεδομένου ότι από τα στοιχεία του φακέλου δεν προκύπτει εν προκειμένω η έκδοση και η κοινοποίηση στον εκκαλούντα-ανακόπτοντα σχετικής καταλογιστικής απόφασης του αρμοδίου προς τούτο οργάνου πριν από την ταμειακή βεβαίωση της οφειλής του, η έλλειψη νόμιμου τίτλου καθιστά μη νόμιμη την προσβαλλόμενη με τη σωρευόμενη στο δικόγραφο ανακοπή πράξη ταμειακής βεβαίωσης, η οποία πρέπει, για το λόγο αυτό, που εξετάζεται αυτεπαγγέλτως, να ακυρωθεί.
ΑΕΠΠ/717/2019
Οι προσφεύγουσες επιδιώκουν την ακύρωση της διακήρυξης του διαγωνισμού για το έργο 'Μελέτη για την Απλοποίηση και προτυποποίηση της διαδικασίας Αδειοδότησης επιχειρήσεων σε επίπεδο Δήμων (υγειονομικού ενδιαφέροντος και λοιπές)'. Το αντικείμενο της σύμβασης αφορά τη δημιουργία ολοκληρωμένης μελέτης (οδηγού) σε έντυπη και ψηφιακή μορφή, με συνεχή επικαιροποίηση, για δύο κατηγορίες επιχειρηματικής δραστηριότητας. Συγκεκριμένα, αφορά την απλοποίηση και προτυποποίηση διαδικασιών για επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και άλλες επιχειρήσεις, βελτιώνοντας τη λειτουργία των Δήμων και μειώνοντας τον διοικητικό φόρτο. Οι προσφεύγουσες ισχυρίζονται ότι τα κριτήρια επιλογής είναι δυσανάλογα, μη σχετιζόμενα με το αντικείμενο και περιοριστικά, παραβιάζοντας τις αρχές του ανταγωνισμού και της ίσης μεταχείρισης.
ΝΣΚ/198/2016
Αρμοδιότητα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την έκδοση γνωμοδότησης επί ερωτήματος που υποβλήθηκε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, σχετικά με θέματα λειτουργίας και αρμοδιοτήτων του Αυτόνομου Οικοδομικού Οργανισμού Αξιωματικών (ΑΟΟΑ).(..)Κατάσταση : Αποδεκτή
Η νομική υπηρεσία του Αυτόνομου Οικοδομικού Οργανισμού Αξιωματικών (ΑΟΟΑ), δεν διενεργείται από το ΝΣΚ και για το λόγο αυτό το τεθέν ερώτημα, που αφορά στον πυρήνα της λειτουργίας του ΑΟΟΑ και στην άσκηση των αρμοδιοτήτων του, δεν εκπληρώνει τις νόμιμες προϋποθέσεις για την έκδοση γνωμοδότησης από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Η υποβολή του ερωτήματος εκ μέρους του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, καθώς και η άσκηση εποπτείας από τον ως άνω Υπουργό επί του ως άνω ΝΠΔΔ, δεν αρκούν για τη θεμελίωση αρμοδιότητας του Ν.Σ.Κ. προς έκδοση γνωμοδότησης επ' αυτού (ομοφ.).
ΕλΣυν.Κλ.4/98/2015
ΜΕΛΕΤΕΣ Ανάθεση - Διαδικασία:Μη νόμιμη η καταβολή αμοιβής από Νοσοκομείο σε ιδιώτη, δυνάμει σύμβασης, για την εκπόνηση μελέτης πυροπροστασίας τριών (3) κτηρίων του Νοσοκομείου, καθόσον: α) μη νομίμως ανατέθηκε στον ανωτέρω η εκπόνηση της επίμαχης μελέτης, διότι πρόκειται για εργασία που εμπίπτει στα καθήκοντα των υπηρετούντων υπαλλήλων του κλάδου ΠΕ Μηχανικών που στελεχώνουν το Τμήμα Τεχνικού του Νοσοκομείου, οι οποίοι είναι αρμόδιοι για την εκπόνηση μελετών εν γένει καθώς και για την καλή λειτουργία του συστήματος πυρασφάλειας και β) ακόμη και αν η εκπόνηση μελέτης πυροπροστασίας ήταν δυνατό να ανατεθεί σε τρίτο (ιδιώτη), στη συγκεκριμένη περίπτωση το Νοσοκομείο εφάρμοσε εσφαλμένα τη διαδικασία με διαπραγμάτευση - χωρίς δημοσίευση προκήρυξης - της περ. στ' της παρ. 2 του άρθρου 10 του ν. 3316/2005 (ΦΕΚ Α' 42/2005), καθώς δεν προκύπτει ότι εκδόθηκε προηγούμενη γνωμοδότηση του αρμόδιου Τεχνικού Συμβουλίου, σχετικά με τη συνδρομή της επείγουσας περίπτωσης, ούτε ότι αναγγέλθηκαν τα κρίσιμα στοιχεία της σύμβασης στο Τ.Ε.Ε.(συγγνωστή πλάνη)
5541/2023
Ανώτατο όριο επιτρεπόμενων ημερών κίνησης εκτός έδρας για αιρετών, μελών Διοικητικού Συμβουλίου και υπαλλήλων υπηρετούντων στη Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας του Δήμου Θεσσαλονίκης για το έτος 2023.