ΝΣΚ/345/2006
Τύπος: Γνωμοδότησεις Ν.Σ.Κ.
Αποζημίωση λόγω συνταξιοδοτήσεως εργαζομένων στην εταιρεία «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία», που προέρχονται από την Ε.Β.Ο. Α.Ε.(..)Κατάσταση : Αποδεκτή
Με τις αναγκαστικού δικαίου διατάξεις του άρθρου 2 παρ.2 ΑΝ 173/1967 και 1 παρ.1, 2 ΝΔ 618/1970 τέθηκε ανώτατο όριο αποζημιώσεως λόγω συνταξιοδοτήσεως στους εργαζομένους των επιχειρήσεων κοινής ωφελείας. Τέτοια επιχείρηση ήταν η Ε.Β.Ο. Α.Ε. αλλά και η εταιρεία «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία», οπότε το αίτημα των εργαζομένων της, που προέρχονται από την Ε.Β.Ο. Α.Ε., να τους καταβάλλεται, όταν συνταξιοδοτούνται, η αποζημίωση του Ν 2112/1920 δεν είναι νόμιμο.
Ιστορικό Αναθεωρήσεων (Πιλοτική Εφαρμογή)
Σχετικά Έγγραφα
N.4211/2013
Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των εξαιρετικά επειγουσών και απρόβλεπτων αναγκών της “Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Α.Ε.”».
ΠΝΠ/187/2013
Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των εξαιρετικά επειγουσών και απρόβλεπτων αναγκών της «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Α.Ε..».
ΚΥΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ 4211/2013/ΦΕΚ-256/Α/28.11.2013)
ΝΣΚ/16/2007
Υπόχρεως προς επιστροφή, μετά την έκδοση σχετικής απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ως παράνομης κριθείσης κρατικής ενίσχυσης προς την πωληθείσα ανώνυμη εταιρεία «Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε.».(..)Κατάσταση : Εκκρεμεί αποδοχή
Υπόχρεως προς επιστροφή, μετά την έκδοση σχετικής απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ως παράνομης κριθείσης κρατικής ενίσχυσης προς την πωληθείσα ανώνυμη εταιρεία «Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε.» είναι ο πωλητής αυτής.
5041917/2013
Κοινοποίηση διατάξεων των άρθρων πέμπτου, έκτου, έβδομου, ένατου και δέκατου τρίτου του ν. 4211/13 (ΦΕΚ-256 Α) "Κύρωση της ΠΝΠ "Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των εξαιρετικά επειγουσών και απρόβλεπτων αναγκών της "Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΕ"
ΙΚΑ/Σ40/31/2016
Κοινοποίηση των διατάξεων της παρ. 9 του άρθ. 46 του ν. 4278/2014. Δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις της υποπαραγράφου Ε3 του άρθ. 2 του ν. 4336/2015 στους εργαζόμενους της εταιρείας "Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα" οι οποίοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου των κοινοποιούμενων διατάξεων.ΕΓΚ/9/2016 (ΑΔΑ:Ω5Β44691ΩΓ-ΨΜΝ)
ΝΣΚ/126/2013
Προμήθεια καυσίμων των Ενόπλων Δυνάμεων – «Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.» - Κρατήσεις υπέρ των δικαιούχων ταμείων – Δυνατότητα ή μη εφαρμογής της παρ.4 του άρθρου 52 του Ν.Δ/τος 721/1970.(..)Κατάσταση : Αποδεκτή
Στα πλαίσια της απευθείας αγοράς από την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.» καυσίμων για τις ανάγκες της Πολεμικής Αεροπορίας, οι κρατήσεις (προκειμένης προμήθειας) υπέρ των δικαιούχων ταμείων βαρύνουν την εταιρεία και όχι τον προϋπολογισμό του ΓΕΑ, δεδομένου ότι η εταιρεία δεν έχει χαρακτήρα δημόσιας επιχείρησης προβλεπόμενης από το άρθρο 52 του Ν.Δ/τος 721/1970. (ομοφ.)
ΕΑΔΗΣΥ/792/2023
Με την προδικαστική προσφυγή της, η προσφεύγουσα αιτείται ν’ ακυρωθούν η προσβαλλομένη, υπ’ αριθμ. 78/2023, απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου ..., που περιλαμβάνεται ως 7° θέμα της ημερήσιας διάταξης στο πρακτικό της υπ’ αριθμ. 7ης/13-3-2023 δια ζώσης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου ..., με ΘΕΜΑ: «ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΑΠΟΣΦΡΑΓΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ: «ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ... ΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ/ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΥΦΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ "ΕΞΥΠΝΗΣ ΠΟΛΗΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΕΡΓΟ 3 ΟΜΑΔΑ Γ Σύστημα διαδικτυακής οικονομικής πληροφόρησης πολιτών και ηλεκτρονικών πληρωμών - ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ», κατά το μέρος, με το οποίο γίνεται αποδεκτή η σχετική, υποβληθείσα με αριθμό συστήματος 320347, προσφορά του έτερου οικονομικού Φορέα «... ... συστήματα πληροφορικής μονοπρόσωπη ανώνυμη εμπορική εταιρία», που συμμετέχει στον εν λόγω Διαγωνισμό, καθώς και το συμπροσβαλλόμενο σχετικό πρακτικό, κατά το οποίο γίνεται αποδεκτή η σχετική, υποβληθείσα με αριθμό συστήματος ..., προσφορά του έτερου οικονομικού φορέα «... ... συστήματα πληροφορικής μονοπρόσωπη ανώνυμη εμπορική εταιρία», που συμμετέχει στον εν λόγω Διαγωνισμό, επί τω τέλει όπως απορριφθεί ως απαράδεκτη η σχετική, υποβληθείσα με αριθμό συστήματος ..., προσφορά του έτερου οικονομικού φορέα «... ... συστήματα πληροφορικής μονοπρόσωπη ανώνυμη εμπορική εταιρία», να διαταχθεί δε η επιστροφή του καταβληθέντος ποσού eπαραβόλου.
Ν. 2938/2001
Συγχώνευση του Ν.Π.ΔΔ. με την επωνυμία "Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας" και της Εταιρείας "Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι Ανώνυμη Εταιρεία" σε ανώνυμη εταιρεία, με την επωνυμία "Ανώνυμη Εταιρεία εκμετάλλευσης και Διαχείρισης Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων" και το διακριτικό τίτλο Τ.Ε.Ο. Α.Ε.
Ν.4630/2019
Κύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της εταιρείας «Ελληνικά Πετρέλαια Ανώνυμη Εταιρεία» για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια Περιοχή 10, Ιόνιο Πέλαγος, Ελλάδα.
Ν 3759/2009
Κύρωση (1) της Σύμβασης Πώλησης και Αγοράς Μετοχών μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των Εταιρειών Ολυμπιακές Αερογραμμές Α.Ε., Pantheon Airways Ανώνυμη Αεροπορική Εταιρεία και Marfin Investment Group Ανώνυμος Εταιρεία Συμμετοχών, (2) της Σύμβασης Πώλησης και Αγοράς Μετοχών μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των Εταιρειών Ολυμπιακή Αεροπορία Υπηρεσίες Α.Ε., Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης και Επισκευής Αεροσκαφών Α.Ε. και Martin Investment GroupΑνώνυμος Εταιρεία Συμμετοχών και (3) της Σύμβασης Πώλησης και Αγοράς Μετοχών μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των Εταιρειών Ολυμπιακή Αεροπορία Υπηρεσίες Α.Ε., Ανώνυμη Εταιρεία Επίγειας Εξυπηρέτησης Αεροσκαφών Α.Ε. και Martin Investment Group Ανώνυμος Εταιρεία Συμμετοχών.