1218.86/1996
Τύπος: Αποφάσεις
Τύπος του ημερολογίου ραδιοεπικοινωνιών, για χρήση των πλοίων που φέρουν σταθμό ραδιοεπικοινωνιών GMDSS, στοιχεία που καταχωρίζονται σ΄ αυτό και τρόπος τήρησης αυτού.
Ιστορικό Αναθεωρήσεων (Πιλοτική Εφαρμογή)
Σχετικά Έγγραφα
Π.Δ. 28/2000
Τροποποίηση διατάξεων του Π.Δ. 362/84 “Κανονισμός τηλεπικοινωνιών των Ελληνικών Εμπορικών Πλοίων” (Α΄124) όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ. 24/88 (α΄9) και ρύθμιση θεμάτων προσωπικού ραδιοεπικοινωνιών πλοίων που εντάσσονται στο παγκόσμιο ναυτιλιακό σύστημα κινδύνου και ασφαλείας (GMDSS).
38469/2014
Περιεχόμενο και τρόπος τήρησης του Ημερολογίου Εισερχομένων Πράξεων και του Βιβλίου Αιτήσεων για την έκδοση και χορήγηση πιστοποιητικών, αντιγράφων και αποσπασμάτων του Κτηματολογικού Γραφείου.
168/3β/2003
Περιεχόμενο και τρόπος τήρησης του ημερολογίου του Κτηματολογικού Γραφείου και περιεχόμενο της αίτησης για καταχώρηση εγγραπτέας πράξης.καταργήθηκε με την υπ’αριθμ. 38469/2014- ΦΕΚ: 2323/Β/29.8.2014.
Π.Δ.65/2023
Κανονισμός περί ρύθμισης θεμάτων των ναυαγοσωστικών πλοίων αναφορικά με τις τεχνικές προδιαγραφές σχεδίασης και κατασκευής, τη δύναμη έλξης, τα κριτήρια ευστάθειας, τις επιχειρησιακές, λειτουργικές απαιτήσεις, τη δραστηριοποίηση και τον εξοπλισμό αυτών.
2333.2/32684/2024:Απαιτήσεις ραδιοεπικοινωνιών ναυαγοσωστικών πλοίων σύμφωνα με το π.δ. 65/2023». ΑΔΑ:6ΔΝΔ4653ΠΩ-1Φ9
ΠΟΛ1022/2017
Τύπος και περιεχόμενο των δηλώσεων φόρου πλοίων πρώτης κατηγορίας του ν. 27/1975 (ΦΕΚ Α΄77/22.4.1975) φορολογικών ετών 2017 και μετά, υποβολή αυτών με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου και καθορισμός δικαιολογητικών.
ΠΟΛ 1026/2011
ΘΕΜΑ: - Τύπος, περιεχόμενο, χρόνος και τρόπος υποβολής της εκκαθαριστικής δήλωσης Φ.Π.Α. έτους 2010. - Υποχρεωτική υποβολή της αρχικής εμπρόθεσμης εκκαθαριστικής δήλωσης με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου μέσω του ειδικού δικτύου TAXISnet για όλους τους υποκειμένους στο φόρο. - Όροι και προϋποθέσεις υποβολής της εκκαθαριστικής δήλωσης Φ.Π.Α. με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου μέσω του ειδικού δικτύου TAXISnet.
Α.1009/2025
Τροποποίηση της υπό στοιχεία ΠΟΛ. 1022/16.2.2017 απόφασης Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) «Τύπος και περιεχόμενο των δηλώσεων φόρου πλοίων πρώτης κατηγορίας του ν. 27/1975 (Α’ 77) φορολογικών ετών 2017 και μετά, υποβολή αυτών με χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου και καθορισμός των δικαιολογητικών» (Β’ 492).
1091535/7452/1652/Δ0014/ΠΟΛ.1127/2009
Τύπος, περιεχόμενο, τρόπος και χρόνος υποβολής του ανακεφαλαιωτικού πίνακα ενδοκοινοτικών παραδόσεων αγαθών και παρεχόμενων υπηρεσιών (έντυπο 047 – Φ.Π.Α., έκδοση 2009, Φ4/ΤΑXIS). Τύπος, περιεχόμενο, τρόπος και χρόνος υποβολής του ανακεφαλαιωτικού πίνακα ενδοκοινοτικών αποκτήσεων αγαθών και λήψεων υπηρεσιών (έντυπο 052 – Φ.Π.Α., έκδοση 2009, Φ5/ΤΑXIS). Υποχρεωτική υποβολή των αρχικών και εμπρόθεσμων, ανακεφαλαιωτικών πινάκων με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω του ειδικού δικτύου (ΤΑΧISnet)ΠΟΛ 1127/25.9.2009
A. 1222/2020- ΦΕΚ: 4274/Β/1.10.2020 άρθρο 5 παρ. 2:2. Από τη δημοσίευση της παρούσας, παύουν να ισχύουν οι διατάξεις: α) της υπό στοιχεία ΠΟΛ. 1127/25-9-2009 απόφασης του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών (Β΄ 2180), β) της περ. β΄ του άρθρου 8 της υπό στοιχεία ΠΟΛ. 1267/ 2011 απόφασης του Υπουργού Οικονομικών «Χρόνος και τρόπος υποβολής της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ» (Β΄ 44/2012).
ΝΣΚ/33/2006
Δικαιούμενα πρόσωπα εκτέλεσης εργασιών από ξηράς προσδέσεως και λύσεως (καβοδέσεως) πλοίων.(..)Κατάσταση : Αποδεκτή
Οι εργασίες από ξηράς προσδέσεως και λύσεως (καβοδέσεως) των πλοίων, τα οποία αποπλέουν και καταπλέουν από και προς τις έμπροσθεν του εργοστασίου βιομηχανικής επιχειρήσεως και εντός κοινοχρήστου χώρου, παραχωρηθέντος σε αυτήν κατά χρήση και με αντάλλαγμα, λιμενικές εγκαταστάσεις, των απολύτως σχετιζομένων με τη λειτουργία του εργοστασίου της (πλοίων), εκτελούνται νομίμως από το προσωπικό της εν λόγω επιχειρήσεως που διενεργεί τις φορτοεκφορτώσεις όλων των πρώτων υλών και προϊόντων του εκεί εργοστασίου της και όχι από άλλους επαγγελματίες φορτοεκφορτωτές, μη εφαρμοζομένων σ’ αυτή την περίπτωση των διατάξεων του άρθρου 2 παρ.2 υποπαράγραφος β’ του υπ’ αριθμ. 17/1997 Γενικού Κανονισμού Λιμένα (Γ.Κ.Λ.), όπως ισχύουν, κατά το μέρος που προβλέπουν την εκτέλεση των εργασιών από ξηράς προσδέσεως και λύσεως (καβοδέσεως) των πλοίων από επαγγελματίες φορτοεκφορτωτές, υπό τις προϋποθέσεις: α) της ελλείψεως αδειούχων λεμβούχων και β) της υπάρξεως ειδικής αδείας, χορηγηθείσης κατά άρθρο 14 του π. δ/τος της 4/9-3-1932 στην επιχείρηση, για τη διενέργεια των φορτοεκφορτώσεών της απ’ ευθείας δια του μονίμου εργατοτεχνικού προσωπικού της που απασχολείται κατά κύριο λόγο στη διενέργεια των φορτοεκφορτώσεων.
ΝΣΚ/341/2012
Απαγόρευση ή μη λειτουργίας και εκμετάλλευσης από αστυνομικό σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, κατ’ άρθρο 5 του π.δ. 538/1989.(..)Κατάσταση : Αποδεκτή
1) Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, δεν έχει αρμοδιότητα ούτε δυνατότητα, με βάση το διδόμενο ιστορικό, να εκτιμήσει αν ο αστυνομικός που λειτουργεί και εκμεταλλεύεται σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται με χρήση φωτοβολταϊκού συστήματος ισχύος πάνω από 10 KWp εγκατεστημένο σε οικόπεδο ή αγροτεμάχιο, ανεξάρτητα αν χαρακτηρίζεται επιτηδευματίας, εμπίπτει ή όχι, στην απαγόρευση του πρώτου εδαφίου του άρθρου 5 του π.δ. 538/1989, ανήκει δε στην αρμοδιότητα της Υπηρεσίας η κρίση αν η συγκεκριμένη εξωυπηρεσιακή αρμοδιότητα συνιστά «κατ’ επάγγελμα» άσκηση εμπορίας απαγορευόμενη από την πιο πάνω διάταξη, με κριτήρια ιδίως το μέγεθος της επιχείρησης, τη δομή και την οργάνωσή της, το βαθμό και την έκταση της τυχόν δικής του προσωπικής συμμετοχής σ’ αυτήν, αν εκτίθεται σε επιχειρηματικούς κινδύνους κ.λπ. Στην περίπτωση δε που η Υπηρεσία κρίνει ότι δεν συντρέχει η «κατ’ επάγγελμα» άσκηση εμπορίας και πάλι θα πρέπει να εκτιμήσει, ενόψει όλων των συνθηκών άσκησης της συγκεκριμένης δραστηριότητας, αν αυτή συμβιβάζεται με τα καθήκοντα της θέσης του, αν παραβλάπτεται η ομαλή εκτέλεση της Υπηρεσίας του και αν δίδεται αφορμή για δυσμενή σχόλια εις βάρος του ιδίου ή της Ελληνικής Αστυνομίας και γενικώς αν συντρέχουν οποιοιδήποτε λόγοι δημοσίου συμφέροντος. 2) Για την άσκηση της συναφούς δραστηριότητας, απαιτείται η προηγούμενη απόφαση του Αρχηγού της Αστυνομίας που προβλέπεται από το δεύτερο εδάφιο του άρθρου 5 του π.δ. 538/1989. (ομοφ.)
