×
register
Συνδρομητική Υπηρεσία. Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο mydocman.gr πρέπει να συνδεθείτε: Είσοδος

2169/2016

Τύπος: Έγγραφα

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ:

Υποχρεωτική αναγραφή ΑΦΜ,Επωνυμίας και Μισθολογικής περιόδου στην εντολή πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών υπερ των τομέων ΟΠΑΔ και ΤΥΔΚΥ του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ


Ιστορικό Αναθεωρήσεων (Πιλοτική Εφαρμογή)

Σχετικά Έγγραφα

33520/2014

Χορήγηση εξόδων κηδείας στους δικαιούχους του Τομέα Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) και του Τομέα Ασφαλισμένων Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων ( ΤΥΔΚΥ ) , μέσω ΟΠΣ-ΙΚΑ» (ΑΔΑ 6Ξ1Φ4691ΩΓ-ΣΑΧ)

ΙΚΑ/070/9/2014

Εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του τ. ΟΠΑΔ από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ»(ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 37)(ΑΔΑ: ΒΙΦΥ4691ΩΓ-ΠΗΛ)

ΙΚΑ/070/6/2014

Κατάργηση του ΟΠΑΔ-μεταφορά αρμοδιοτήτων στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ».ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 30 (ΑΔΑ: ΒΙΗ34691ΩΓ-7ΙΓ)


ΝΣΚ/87/2015

ΙΚΑ-ΕΤΑΜ – Προσβολή πράξεων των Διευθυντών Υποκαταστημάτων του Ιδρύματος, οι οποίες εκδίδονται κατ’ εφαρμογή της νομοθεσίας του τέως ΟΠΑΔ.(..)Κατάσταση : Εκκρεμεί αποδοχή 
Οι ατομικές διοικητικές πράξεις που εκδίδονται από τους Διευθυντές των Υποκαταστημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ επί ασφαλιστικών θεμάτων, κατ’ εφαρμογή της νομοθεσίας του τέως ΟΠΑΔ, υπόκεινται εις προσβολή δια ενδικοφανούς προσφυγής (ένσταση), ενώπιον της οικείας Τοπικής Διοικητικής Επιτροπής (ΤΔΕ).


Αριθ. Φ.80000/οίκ.32115/2009/2011

Ένταξη από 1/1/2012 των Περιφερειακών Υπηρεσιών Υγείας των ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΟΠΑΔ στον ΕΟΠΥΥ.


ΝΣΚ/268/2015

ΙΚΑ-ΕΤΑΜ – Δυνατότητα εξοφλήσεως ασφαλιστικών εισφορών δια μεταβιβάσεως της κυριότητος ακινήτου του οφειλέτη στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.(..)Κατάσταση : Εκκρεμεί αποδοχή 
Δεν είναι δυνατή κατά νόμο η μερική ή ολική εξόφληση ασφαλιστικών εισφορών οφειλομένων στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με τη μεταβίβαση της κυριότητος ακινήτου του οφειλέτη.


ΝΣΚ/119/2012

Συμμετοχή ή μη ιατρικών εταιρειών συμβεβλημένων με τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) και τον Οργανισμό Απασχόλησης Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.), στη ρύθμιση εξυπηρέτησης ασφαλισμένων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.(..)Κατάσταση : Εκκρεμεί αποδοχή 
Η αναφορά της υπ’ αριθ. Φ.40021/οικ. 4856/397/29-3-2011 (ΦΕΚ 478/Β΄) Κ.Υ.Α. των Υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε γιατρούς συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ/ΟΑΕΕ περιλαμβάνει και τις ιατρικές εταιρείες που έχουν σύμβαση με τον ΟΠΑΔ, οι οποίες δεν εξαιρούνται. Το ανώτατο όριο επισκέψεων των ασφαλισμένων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αντιστοιχεί σε κάθε γιατρό που είναι μέλος της εταιρείας και όχι στην εταιρεία ως νομικό πρόσωπο.


IKA/T01/652/6/2014

ΘΕΜΑ ׃«Απεικόνιση των Ασφαλιστικών εισφορών υπέρ Ε.Τ.Ε.Α,από 1-12-2013, στην Α.Π.Δ. μέσω ΟΠΣ/ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των μισθωτών που υπάγονται στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και καταβολή εισφορών» ΕΓΚ/17/2014 (ΑΔΑ:ΒΙΕ94691ΩΓ-ΜΙΦ)


ΝΣΚ/308/2011

ΙΚΑ-ΕΤΑΜ – Αρμοδιότητα επί εκκρεμών αιτήσεων ασφαλισμένων του τ. ΤΑΠΟΤΕ – Επιστροφή ή μη εισφορών σε περίπτωση αποχώρησης και μη θεμελίωσης αυτοτελούς συνταξιοδοτικού δικαιώματος – Εφαρμοστέες διατάξεις.(..)Κατάσταση : Εκκρεμεί αποδοχή 
Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δύναται να επιληφθεί αιτήσεων επιστροφής ατομικών λογαριασμών εισφορών προσώπων που ήταν ασφαλισμένοι στο ΤΑΠ-ΟΤΕ και αποχώρησαν από την εργασία τους χωρίς να θεμελιώσουν αυτοτελές συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Εφαρμογή επ’ αυτών έχει η περί ΙΚΑ-ΕΤΑΜ νομοθεσία, η οποία δεν προβλέπει επιστροφή εργοδοτικών εισφορών, δοθέντος ότι το άρθρο 26 του καταστατικού του ΤΑΠ-ΟΤΕ έπαυσε να ισχύει μετά την ένταξη του κλάδου σύνταξης του ΤΑΠ-ΟΤΕ στον κλάδο σύνταξης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. (ομοφ.)


ΝΣΚ/59/2009

ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Ευθύνη εκπροσώπου ΑΕ για χρέη αυτής έναντι του ΙΚΑ.(..)Κατάσταση : Αποδεκτή 
Ο για ορισμένο χρονικό διάστημα ορισθείς εκπρόσωπος ΑΕ, εφ όσον δεν εδημοσιεύθη ουδέ αποδεικνύεται έγκαιρη γνώση των οργάνων του ΙΚΑ περί αντικαταστάσεώς του, ευθύνεται για την καταβολή των οφειλομένων στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και αναγομένων μέχρι την λήξη της θητείας του ασφαλιστικών εισφορών.