Συνδρομητική Υπηρεσία. Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο mydocman.gr πρέπει να συνδεθείτε: Είσοδος

3323/2057/2023

Τύπος: Αποφάσεις

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ: 590/1977
ΦΕΚ: 6151/Β/25.10.2023

Τροποποίηση και κωδικοποίηση του Κανονισμού περί διαχειρίσεως των εκκλησιαστικών ακινήτων, δαπανών και έργων της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού και Νήσων

Ιστορικό Αναθεωρήσεων (Πιλοτική Εφαρμογή)

Σχετικά Έγγραφα

5936-2016/214/2017

Κανονισμός αναθέσεως και εκτελέσεως παρά της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας και των υπαγομένων σε αυτήν εκκλησιαστικών νομικών προσώπων συμβάσεων έργων, μελετών και παροχής συναφών υπηρεσιών.


5730/2018/422/2019

Περί αναθέσεως και εκτελέσως παρά της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας και των υπαγομένων εις αυτήν εκκλησιαστικών νομικών προσώπων συμβάσεων έργων, μελετών και παροχής συναφών υπηρεσιών.


Π.Δ. 35/2019

Ίδρυση Ανδρώας Ιεράς Κοινοβιακής Μονής Αγίας Παρασκευής Διδυμοτείχου, της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, που βρίσκεται στην περιοχή «Μάγγαλα», της Δημοτικής Κοινότητας Διδυμοτείχου, της Δημοτικής Ενότητας Διδυμοτείχου, του Δήμου Διδυμοτείχου, του Νομού Έβρου.


Αριθ. 4974/2428/4.11.2015

Έγκριση κανονισμού διαδικασίας και εκτελέσεως εκκλησιαστικών έργων, προμηθειών και υπηρεσιών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών .


ΣΤΕ/33/2009

Δημοσίευση κανονιστικής πράξης:..Επειδή, όσον αφορά τη νομιμότητα της δημοσίευσης της προσβαλλόμενης κανονιστικής πράξης, η αόριστη αναφορά στο δελτίο «...» σε συνοδική απόφαση με βάση την οποία «ανακαλείται» ο Εσωτερικός Κανονισμός της αιτούσας Ιεράς Μονής, χωρίς να αναφέρεται η χρονολογία της, δεν συνιστά νομότυπο τρόπο δημοσίευσής της και, επομένως, η προσβαλλόμενη πράξη δεν απέκτησε νόμιμη υπόσταση, ενώ εξάλλου λόγω της πλημμελούς αυτής δημοσίευσης δεν κινήθηκε η προθεσμία άσκησης αιτήσεως ακυρώσεως κατ’ αυτής, η οποία επί κανονιστικών πράξεων αρχίζει από τη δημοσίευσή τους (βλ. Σ.τ.Ε. 4/2000). Συνεπώς, η προσβαλλομένη κανονιστική απόφαση είναι ανυπόστατη και, κατ’ αρχήν, προσβάλλεται απαραδέκτως. Όπως, όμως, προκύπτει από τα στοιχεία του φακέλου, ο Μητροπολίτης ... εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 183Β/30.5.2004 απόφασή του, με την οποία, μεταξύ άλλων, διόρισε προσωρινή διοίκηση της Ιεράς Μονής «μέχρι δημοσιεύσεως του Κανονισμού Λειτουργίας της Ιεράς Μονής» (παρ. 2 της αποφάσεως). Η ανωτέρω απόφαση του Μητροπολίτη ... ο οποίος την εξέδωσε θεωρώντας ότι δεν υφίσταται Εσωτερικός Κανονισμός της αιτούσας Ιεράς Μονής λόγω της «ανακλήσεως» του κατά τ’ ανωτέρω δημοσιευθέντος Εσωτερικού Κανονισμού, συνιστά εφαρμογή της προσβαλλόμενης ανυπόστατης κανονιστικής απόφασης. Για το λόγο αυτό, πρέπει να ακυρωθεί η προσβαλλόμενη πράξη. Επιπλέον, η κατάργηση του Εσωτερικού Κανονισμού της αιτούσας Ιεράς Μονής με τον τύπο της «διόρθωσης ημαρτημένων» δεν είναι νόμιμη, δεδομένου ότι τούτο έγινε με αυθαίρετη ενέργεια της Διεύθυνσης του δελτίου «...», χωρίς να συντρέχει περίπτωση διόρθωσης σφάλματος που ενεφιλοχώρησε κατά τη δημοσίευση του εν λόγω Κανονισμού. Κατά συνέπεια, η προσβαλλόμενη πράξη καθίσταται ακυρωτέα και για το λόγο αυτό.


Π.Δ.6/2024

Ίδρυση Γυναικείας Ιεράς Κοινοβιακής Μονής Υπαπαντής του Κυρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, της Δημοτικής Ενότητας Σπάτων του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος της Περιφέρειας Αττικής


Π.Δ.65/2017

Μετονομασία της Γυναικείας Ιεράς Κοινοβιακής Μονής Οσίας Πελαγίας Ακραιφνίου, της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, που βρίσκεται στο όρος Πτώον, στη θέση «Αραπάς», της Τοπικής Κοινότητας Κοκκίνου, της Δημοτικής Ενότητας Ακραιφνίας, του Δήμου Ορχομενού, του Νομού Βοιωτίας


Π.Δ. 98/2021

Μετατροπή της Ιεράς Γυναικείας Κοινοβιακής Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου και Αγίου Παντελεήμονος Aγιάς, της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, που βρίσκεται στην θέση «Άγιος Παντελεήμονας» της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς, της Δημοτικής Ενότητας Αγιάς, του Δήμου Αγιάς, της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, σε Ιερά Ανδρώα Κοινοβιακή Μονή.


ΥΠΕΚΑ/42623/2014

Εγκριση και άδεια δόμησης εκκλησιαστικών ακινήτων

Δ14/15219/229/2019

Ειδική πιστοποίηση Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας των Ν.Π.Ι.Δ.: α) Ένωση Γυναικών Σύμης, β) Σύλλογος Εθελοντών Κοινωνικής και Συναισθηματικής Στήριξης Ανθρώπων με Καρκίνο και των Οικογενειών τους «ΠΝΟΗ ΑΓΑΠΗΣ» και γ) Εταιρία Ανάπτυξης και Αξιοποίησης της Περιουσίας των Εκκλησιαστικών Νομικών Προσώπων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, Ανανέωση Πιστοποίησης Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας του Ν.Π.Ι.Δ.: Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες Ε.Σ.Π., Ειδική πιστοποίηση Δευτεροβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας των Ν.Π.Ι.Δ.: α) Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ» και β) Σκέπη Πρόνοιας, Ανανέωση Πιστοποίησης Δευτεροβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας του Ν.Π.Ι.Δ.: Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Κινητικά και Νοητικά Υστερούντων Ατόμων «Η ΣΤΟΡΓΗ» και Ανανέωση Πιστοποίησης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας του Ν.Π.Ι.Δ.: Πανελλήνια Οργάνωση Φροντίδας Ευαίσθητων Κοινωνικών Ομάδων Π.Ο.Φ.Ε.Κ.Ο.