ΑΕΠΠ/1147/2019
Τύπος: ΠΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Με την προδικαστική προσφυγή της ένωσης οικονομικών φορέων «…………………….» και των εταιριών «………………», «…………………», «…………………» και «…………………….» αιτείται η ακύρωση ή τροποποίηση της απόφασης Φ.602.2/26/287309/Σ.2262/5.8.2019 του Υπαρχηγού του ……………. (………..), με την οποία εγκρίθηκαν τα Πρακτικά Ελέγχου Δικαιολογητικών Συμμετοχής - Τεχνικής Προσφοράς και Ελέγχου Αξιολόγησης Οικονομικών Προσφορών της ΚΕΦΝ/ΑΕΠ, και αναδείχθηκαν προσωρινοί ανάδοχοι η ένωση «……………….» για τα είδη των κατηγοριών 1, 2, 3, 4 και 5 και η εταιρία «…………………» για τα είδη 6 και 7 της διακήρυξης. Το αντικείμενο της σύμβασης αφορά την προμήθεια 20 οικίσκων τύπου Α στο στρατόπεδο ‘ΛΕΒΑΝΤΗ’ στη Σίνδο, 260 οικίσκων τύπου Β στο στρατόπεδο ‘ΛΕΒΑΝΤΗ’, 20 οικίσκων τύπου Α στο στρατόπεδο ‘ΜΠΟΥΓΑ’ στη Λάρισα, 180 οικίσκων τύπου Β στο στρατόπεδο ‘ΜΠΟΥΓΑ’, 100 οικίσκων τύπου Β στο στρατόπεδο ‘ΤΖΗΜΑ’ στη Λάρισα, 20 οικίσκων τύπου Α στο στρατόπεδο ‘ΚΑΠΟΤΑ’ στο Μενίδι-Αττικής και 200 οικίσκων τύπου Β στο στρατόπεδο ‘ΚΑΠΟΤΑ’.
Ιστορικό Αναθεωρήσεων (Πιλοτική Εφαρμογή)
Σχετικά Έγγραφα
ΑΕΠΠ/1144/2019
Με τις πέντε (5) προδικαστικές προσφυγές της ένωσης οικονομικών φορέων με την επωνυμία «…………………», της εταιρίας με την επωνυμία «……………….» εταιρίας με την επωνυμία «……………….» εταιρίας με την επωνυμία «…………………» και της εταιρίας με την επωνυμία «……………………………» αιτούνται την ακύρωση ή άλλως την τροποποίηση της απόφασης Φ.602.2/26/287309/Σ.2262/5.8.2019 του Υπαρχηγού του …………………. (……………….) με την οποία εγκρίθηκε το Πρακτικό Ελέγχου Δικαιολογητικών Συμμετοχής - Τεχνικής Προσφοράς της ΚΕΦΝ/ΑΕΠ, το Πρακτικό Ελέγχου Αξιολόγησης Οικονομικών Προσφορών της ΚΕΦΝ/ΑΕΠ και αναδείχθηκαν ως προσωρινές ανάδοχοι η ένωση οικονομικών φορέων με την επωνυμία «……………….» για τα είδη των κατηγοριών 1, 2, 3, 4 και 5 του ΠΠΥ της σχετικής διακήρυξης και η εταιρία «…………………» για τα είδη 6 και 7 του ΠΠΥ της σχετικής διακήρυξης. Η υπό ανάθεση σύμβαση αφορά στην προμήθεια 20 οικίσκων τύπου Α στο στρατόπεδο ‘ΛΕΒΑΝΤΗ’ στη Σίνδο, 260 οικίσκων τύπου Β στο στρατόπεδο ‘ΛΕΒΑΝΤΗ’, 20 οικίσκων τύπου Α στο στρατόπεδο ‘ΜΠΟΥΓΑ’ στη Λάρισα, 180 οικίσκων τύπου Β στο στρατόπεδο ‘ΜΠΟΥΓΑ’, 100 οικίσκων τύπου Β στο στρατόπεδο ‘ΤΖΗΜΑ’ στη Λάρισα, 20 οικίσκων τύπου Α στο στρατόπεδο ‘ΚΑΠΟΤΑ’ στο Μενίδι-Αττικής και 200 οικίσκων τύπου Β στο στρατόπεδο ‘ΚΑΠΟΤΑ’.
ΑΕΠΠ/1146/2019
Με πέντε προδικαστικές προσφυγές, οι προσφεύγουσες εταιρείες αμφισβητούν την απόφαση της αναθέτουσας αρχής (Υπαρχηγού του ) με αριθμ. Φ.602.2/26/287309/Σ.2262/5.8.2019. Η απόφαση αυτή ενέκρινε τα πρακτικά ελέγχου δικαιολογητικών συμμετοχής/τεχνικής προσφοράς (02/19 από 13-5-2019) και αξιολόγησης οικονομικών προσφορών (02/19 από 24-7-2019) της ΚΕΦΝ/ΑΕΠ, και ανέδειξε ως προσωρινούς αναδόχους την ένωση οικονομικών φορέων « » για τις κατηγορίες 1, 2, 3, 4 και 5 των ειδών του ΠΠΥ και την εταιρία « » για τα είδη 6 και 7. Οι προσφεύγουσες, , , , και , αποσκοπούν στην ακύρωση ή τροποποίηση της προσβαλλόμενης απόφασης, ενώ οι παρεμβαίνουσες ζητούν τη διατήρηση του κύρους της. Το αντικείμενο της σύμβασης είναι η προμήθεια και μεταφορά οικίσκων (δύο τύπων) για τη στέγαση υπηκόων τρίτων χωρών, συνολικής προϋπολογισθείσας αξίας 8.870.967,74 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Συγκεκριμένα, πρόκειται για: 1. 20 οικίσκους τύπου Α στο στρατόπεδο ‘ΛΕΒΑΝΤΗ’ στη Σίνδο. 2. 260 οικίσκους τύπου Β στο στρατόπεδο ‘ΛΕΒΑΝΤΗ’. 3. 20 οικίσκους τύπου Α στο στρατόπεδο ‘ΜΠΟΥΓΑ’ στη Λάρισα. 4. 180 οικίσκους τύπου Β στο στρατόπεδο ‘ΜΠΟΥΓΑ’. 5. 100 οικίσκους τύπου Β στο στρατόπεδο ‘ΤΖΗΜΑ’ στη Λάρισα. 6. 20 οικίσκους τύπου Α στο στρατόπεδο ‘ΚΑΠΟΤΑ’ στο Μενίδι-Αττικής. 7. 200 οικίσκους τύπου Β στο στρατόπεδο ‘ΚΑΠΟΤΑ’.
ΑΕΠΠ/1148/2019
Με τις πέντε (5) προδικαστικές προσφυγές, οι προσφεύγουσες εταιρείες και ενώσεις οικονομικών φορέων βάλλουν κατά της απόφασης Φ.602.2/26/287309/Σ.2262/5.8.2019, με την οποία εγκρίθηκε το Πρακτικό Ελέγχου Δικαιολογητικών Συμμετοχής - Τεχνικής Προσφοράς του ΚΕΦΝ/ΑΕΠ (υπ’ αρ. 02/19 από 13-5-2019), το Πρακτικό Ελέγχου Αξιολόγησης Οικονομικών Προσφορών του ΚΕΦΝ/ΑΕΠ (υπ’ αρ. 02/19 από 24-7-2019) και αναδείχθηκαν ως προσωρινές ανάδοχοι η ένωση οικονομικών φορέων με την επωνυμία «……………….» για τα είδη των κατηγοριών 1, 2, 3, 4 και 5 του ΠΠΥ και η εταιρεία «…………………» για τα είδη 6 και 7 του ΠΠΥ της σχετικής διακήρυξης. Το αντικείμενο της σύμβασης είναι η προμήθεια και μεταφορά οικίσκων (δύο τύπων) για στέγαση υπηκόων τρίτων χωρών, με προϋπολογισθείσα αξία 8.870.967,74 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Συγκεκριμένα, η σύμβαση αφορά στην προμήθεια:
ΑΕΠΠ/1145/2019
Με την απόφαση 1145/2019 της ΕΑΔΗΣΥ, εξετάστηκαν πέντε προδικαστικές προσφυγές. Οι προσφεύγουσες εταιρείες "…………………", "………………..". "…………………..". "…………………..". και "……………………………." αιτούνται την ακύρωση ή τροποποίηση της απόφασης Φ.602.2/26/287309/Σ.2262/5.8.2019, με την οποία εγκρίθηκαν πρακτικά ελέγχου και αξιολόγησης (Πρακτικό Ελέγχου Δικαιολογητικών Συμμετοχής-Τεχνικής Προσφοράς 02/19 από 13-5-2019 της ΚΕΦΝ/ΑΕΠ και Πρακτικό Ελέγχου Αξιολόγησης Οικονομικών Προσφορών 02/19 από 24-7-2019 της ΚΕΦΝ/ΑΕΠ) και αναδείχθηκαν προσωρινές ανάδοχοι η ένωση οικονομικών φορέων "……………………" για τις κατηγορίες 1, 2, 3, 4 και 5 των ειδών του ΠΠΥ της διακήρυξης και η εταιρία "………………………." για τα είδη 6 και 7 του ΠΠΥ της διακήρυξης. Οι παρεμβαίνουσες εταιρείες ζητούν τη διατήρηση του κύρους της προσβαλλόμενης απόφασης.
32802/2020
Καθορισμός τύπου και περιεχομένου της βεβαίωσης του έκτου εδαφίου της περ. 2 της παρ. Β του άρθρου 20 του ν. 4251/2014, όπως ισχύει.
ΕλΣυνΤμ.6/1336/2018
Υπογραφή σχεδίου σύμβασης..ζητείται η ανάκληση της 244/2018 πράξης του ΣΤ΄ Κλιμακίου (Β΄ Διακοπών) Κατ’ ακολουθίαν των ανωτέρω, και εφόσον, δεν αναδείχθηκε με την προσβαλλόμενη πράξη του Κλιμακίου άλλος διακωλυτικός της υπογραφής των συμβάσεων λόγος, το Τμήμα κρίνει ότι η αίτηση ανάκλησης πρέπει να γίνει δεκτή, να ανακληθεί η 244/2018 πράξη του ΣΤ΄ Κλιμακίου (Β΄ Διακοπών) του Ελεγκτικού Συνεδρίου και να επιτραπεί η υπογραφή α) τεσσάρων (4) σχεδίων σύμβασης, μεταξύ αφενός του Δήμου … και του Δημοτικού Βρεφοκομείου … (Δ.Β.Α.) και αφετέρου των αναδόχων εταιρειών «..» ως προς τα είδη της ομάδας 7 της οικείας διακήρυξης και «..» ως προς τα είδη των ομάδων 10, 11, 12, 17, 20 και 23 αυτής, αντίστοιχα, β) του σχεδίου σύμβασης μεταξύ αφενός του «Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας Δήμου ..» («...») και της εταιρείας «..» ως προς τα είδη της ομάδας 20 της οικείας διακήρυξης και γ) του σχεδίου σύμβασης μεταξύ του «Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου ..» («...») και της εταιρείας «..» ως προς τα είδη των ομάδων 10, 11, 12, 17 και 20 της οικείας διακήρυξης..Ανακαλεί την 244/2018 Πράξη του ΣΤ΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
ΕΣ/Τμ.7/233/2013
Μίσθωση θέσεων κλινών σε ξενοδοχεία κλασσικού τύπου για τη στέγαση αστέγων(…)Σύμφωνα δε με τα άρθρα 20 και 29 παρ. 4 του πδ 60/2007, δεν απαιτείται δημοσίευση της διακήρυξης του ελεγχόμενου διαγωνισμού στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθόσον δεν απαιτείται δημοσίευση των προκηρύξεων το αντικείμενο των οποίων –όπως και στην προκειμένη περίπτωση- εμπίπτει στο Παράρτημα ΙΙ Β του διατάγματο(...)
ΕΣ/ΤΜ.6/313/2019
Έλλειμμα στη διαχείριση νομικού προσώπου..Με τα δεδομένα αυτά και σύμφωνα με όσα έγιναν δεκτά ανωτέρω το Τμήμα κρίνει ότι δεν υφίσταται η διαπιστωθείσα με την προσβαλλόμενη πράξη του Κλιμακίου απώλεια υλικού-παγίων στοιχείων. Ειδικότερα, κατά την εκδίκαση της κρινόμενης έφεσης προσκομίστηκαν στο Δικαστήριο τα ως άνω υπό στοιχ. α΄ και γ΄ καλλιτεχνικά έργα, τα οποία ανευρέθηκαν κατόπιν έρευνας στο ιστορικό αρχείο του .. (βλ. και 127ο φύλλο του 2313/2017 βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών). Περαιτέρω, από το προσκομισθέν Οικ. ΕΜΠ278/12/15.5.2017 έγγραφο της Υπηρεσίας Φιλοτελικού και Ταχυδρομικού Μουσείου της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων προκύπτει ότι το ως άνω υπό στοιχ. β΄ καλλιτεχνικό έργο ανευρέθη ύστερα από έρευνα στο αρχειακό υλικό του ως άνω Μουσείου. Ομοίως, οι φερόμενοι ως απωλεσθέντες οικίσκοι δεν απωλέσθηκαν αλλά υπήρχαν στο ... μέχρι το 2003, ενώ στη συνέχεια απομακρύνθηκαν από αυτό με ρητή εντολή της Γ.Γ.Α., καθόσον εμπόδιζαν τις εργασίες διαμόρφωσης του χώρου ενόψει των επικείμενων Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και είτε παρελήφθησαν από αυτή είτε μεταφέρθηκαν και τοποθετήθηκαν κατόπιν εντολής της σε αθλητικούς φορείς διαφόρων Δήμων και Κοινοτήτων (βλ. και 127ο φύλλο του 2313/2017 βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών). Τούτο δε αποδεικνύεται από τα κάτωθι έγγραφα, ήτοι: i) το ΕΥΔΕ Φ220.1/73/3110/2.6.2003 έγγραφο της Γ.Γ.Α. – Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων /Αθλητικών Ολυμπιακών Έργων – Εγκαταστάσεων προς το Συντονιστή Γενικό Διευθυντή του ..., με το οποίο διαβιβάζεται συνημμένα σχεδιάγραμμα, στο οποίο απεικονίζονται οι προκατασκευασμένοι οικίσκοι εντός του ... που καταγράφηκαν στις 13.5.2003 και ζητείται η άμεση απομάκρυνση ή κατεδάφιση αυτών γιατί παρεμποδίζουν τις εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, ii) το 38/1147/5.6.2003 απαντητικό έγγραφο του Συντονιστή Γενικού Διευθυντή του ... προς τον τότε Υφυπουργό Αθλητισμού, με το οποίο ζητούνται διευκρινίσεις για την καταστροφή ή μη των οικίσκων δεδομένου ότι υπάρχουν αιτήματα Δήμων για την κάλυψη αναγκών τους, iii) το 6/1409/9.7.2003 έγγραφο του Συντονιστή Γενικού Διευθυντή του ... προς τη Γ.Γ.Α., στο οποίο αναφέρεται ότι δόθηκε εντολή από αυτή για διάθεση των τσιμεντένιων οικίσκων και ζητούνται διευκρινίσεις όσον αφορά στην απομάκρυνση των μεταλλικών οικίσκων, iv) το 9669/13.10.2003 έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού προ το ..., με το οποίο δίνεται εντολή διάθεσης των τσιμεντένιων και μεταλλικών οικίσκων καθώς και του συνόλου του αποξηλωθέντος εξοπλισμού του ... σε αθλητικούς φορείς Δήμων και Κοινοτήτων, v) το 38/6736/4.12.2003 έγγραφο του Συντονιστή Γενικού Διευθυντή του .... προς τη Γ.Γ.Α., στο οποίο αναφέρεται ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες παράδοσης των οικίσκων σε διάφορους φορείς που υπέδειξε η Γ.Γ.Α. και ζητείται η έκτακτη επιχορήγηση για την κάλυψη των σχετικών εξόδων καθώς και vi) την 7774/18.2.2004 απόφαση του τότε Υφυπουργού, με την οποία εγκρίνεται η καταβολή στο ... μέσω Ειδικού Λογαριασμού του ποσού των 130.000 δρχ., για τις εργασίες αποξήλωσης, φόρτωσης, μεταφοράς, εκφόρτωσης και τοποθέτησης ...Α.Κ.Α. καθώς και εργασίες αποξήλωσης από τα δίκτυα κοινής ωφέλειας των 15 λυόμενων οικίσκων που παρέλαβε η Γ.Γ.Α.. Κατ’ ακολουθίαν των ανωτέρω, δεν υφίσταται εκ της αιτίας αυτής έλλειμμα στη διαχείριση της Διοργάνωσης και ο επίμαχος καταλογισμός πρέπει να ακυρωθεί ως προς τον εκκαλούντα κατά το κεφάλαιο τούτο
ΑΕΠΠ/1395/2021
Ο προσφεύγων, μέσω της προδικαστικής προσφυγής του, ζητά την ακύρωση της προσβαλλόμενης απόφασης στο σκέλος που απορρίπτεται η δική του προσφορά για τα είδη με α/α 2 (Μάσκα Αναπνευστικής Προστασίας τύπου FFP2) και 4 (Προστατευτική ολόσωμη φόρμα ΤΥΠΟΥ TYVEK), καθώς και την απόρριψη των προσφορών άλλων οικονομικών φορέων για τα είδη με α/α 1 (Χειρουργικές Μάσκες 3ply με λάστιχο), 2, 3 (Μάσκα Αναπνευστικής Προστασίας τύπου FFP3) και 4. Το αντικείμενο της σύμβασης αφορά την επείγουσα προμήθεια Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και Αντισηπτικών για την κάλυψη αναγκών δημόσιων δομών υγείας κατά του κορωνοϊού SARS-CoV-2. Οι λόγοι που επικαλείται αφορούν παραβάσεις των τεχνικών προδιαγραφών, μη συμμόρφωση με τους όρους της πρόσκλησης και παραβιάσεις της αρχής του ενιαίου μέτρου κρίσης.
ΕΣ/ΚΛ.ΤΜ.4/22/2018
Προμήθεια ειδών πληροφορικής.(,,,) Με τα δεδομένα αυτά, και σύμφωνα με όσα έγιναν δεκτά στις σκέψεις ΙΙ και ΙΙΙ της παρούσας το Κλιμάκιο κρίνει τα εξής: α) Τα συμβατικά είδη που προμηθεύτηκε το Α.Ε.Ι…. Τ.Τ., είναι, όπως συνάγεται από την προηγηθείσα αναλυτική περιγραφή τους (βλ. σκεψ. ΙVΑ), ομοειδή κατά τη φύση τους αλλά και σύμφωνα με τα δεδομένα της κοινής πείρας και την αντίληψη των συναλλαγών με τα είδη που αναφέρονται ανωτέρω υπό στοιχεία α), β), γ) στ) ζ), η), θ), ι), ια), ιβ) και ιγ). Τούτο δε διότι, τόσο τα μηχανικά μέρη (hardware) και οι περιφερειακές συσκευές που συνδέονται με Η/Υ, καθώς και άλλες συσκευές που έχουν παρακολουθηματικό χαρακτήρα σε σχέση με τα ως άνω είδη, όσο και το λογισμικό (software), καθώς και τα συστήματα μεταφοράς εικόνας και ήχου εντάσσονται στην ευρύτερη κατηγορία (έννοια γένους) «είδη πληροφορικής» και είδη «ηλεκτρονικών συστημάτων». Πρόκειται, επομένως, για είδη ομοειδή, τα οποία δύνανται να παρασχεθούν στο σύνολό τους από τον ίδιο κύκλο προμηθευτών, ήτοι από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα της πληροφορικής και των ηλεκτρονικών συστημάτων. Σημειωτέον δε ότι τα περισσότερα από τα ανωτέρω είδη (στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η προμήθεια του συστήματος μεταφοράς εικόνας και ήχου, βλ. σκεψ IVΒ η,θ) έχουν ανατεθεί στην φερόμενη ως δικαιούχο εταιρεία.
ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣ/ΤΜ.4/20/2018