ΑΕΠΠ/27/2018
Τύπος: Προδικαστικές Προσφυγές
Ο προσφεύγων ζητά την ακύρωση της Απόφασης υπ’ αριθμ. 25/2017 με την οποία αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος ο οικονομικός φορέας «...» για την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου (Τμήματα ΑΜΕΑ Θεσπρωτίας-Μονάδα Φιλιατών και Προστασίας Παιδιού Θεσπρωτίας). Ισχυρίζεται ότι η προσφορά του αναδόχου ήταν ασυνήθιστα χαμηλή (200€ ετησίως για αναλώσιμα) χωρίς επαρκή τεκμηρίωση, παραβιάζοντας αρχές διαφάνειας και ισότητας. Το αντικείμενο περιλαμβάνει καθαρισμό χώρων, προμήθεια αναλωσίμων (κρεμοσάπουνου, χαρτιού υγείας κλπ.) και διασφάλιση υγειονομικών προτύπων για ευάλωτους πληθυσμούς.
Ιστορικό Αναθεωρήσεων (Πιλοτική Εφαρμογή)
Σχετικά Έγγραφα
ΑΕΠΠ/102/2018
Η προσφεύγουσα αιτείται την ακύρωση της απόφασης που απορρίπτει την οικονομική της προσφορά για τον δημόσιο διαγωνισμό παροχής υπηρεσιών καθαριότητας κτιριακών εγκαταστάσεων και περιβάλλοντος χώρου των Παραρτημάτων ΑΜΕΑ Ιωαννίνων «Ο Νεομάρτυς Γεώργιος», ΑΜΕΑ Θεσπρωτίας – μονάδα Ηγουμενίτσας, ΑΜΕΑ Θεσπρωτίας – μονάδα Φιλιατών και Προστασίας Παιδιού Θεσπρωτίας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου για το έτος 2018. Επιπλέον, ζητεί η αποδεκτεί η προσφορά της ως η πλέον συμφέρουσα οικονομικά, υποστηρίζοντας ότι η απόρριψή της βασίστηκε σε υπολογιστικό σφάλμα των υπέρ τρίτων κρατήσεων ύψους μόλις 29,28€ για ολόκληρο το 2018, το οποίο είναι ασήμαντο και διορθώσιμο.
ΑΕΠΠ/187/2017
Με την προδικαστική προσφυγή, ο αιτών ζητά να ακυρωθεί η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναθέτουσας Αρχής (ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ), τόσο ως προς το σκέλος που απέκλεισε τη συμμετοχή του από τον ηλεκτρονικό ανοικτό τακτικό διαγωνισμό, όσο και ως προς το σκέλος που αποδέχτηκε τη συμμετοχή της πρώτης και δεύτερης παρεμβαίνουσας. Το αντικείμενο της σύμβασης αφορά την παροχή Υπηρεσιών Καθαριότητας Κτιριακών Εγκαταστάσεων και περιβάλλοντος χώρου Παραρτημάτων ΑΜΕΑ Ιωαννίνων «Ο Νεομάρτυς Γεώργιος», ΑΜΕΑ Θεσπρωτίας-Μονάδα Ηγουμενίτσας, ΑΜΕΑ Θεσπρωτίας-Μονάδα Φιλιατών και Προστασίας Παιδιού Θεσπρωτίας για το έτος 2018. Ο αιτών ισχυρίζεται ότι ο πρώτος παρεμβαίνων κατέθεσε ασαφές ΤΕΥΔ και ανεπαρκείς συστατικές επιστολές, ενώ ο δεύτερος παρεμβαίνων έχει διαπράξει σοβαρό επαγγελματικό παράπτωμα και ψευδείς δηλώσεις.