×
register
Συνδρομητική Υπηρεσία. Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο mydocman.gr πρέπει να συνδεθείτε: Είσοδος

ΑΕΠΠ/949/2020

Τύπος: Προδικαστικές Προσφυγές

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ:

Οι προσφεύγοντες ζητούν την ακύρωση της απόφασης της Εφορείας Αρχαιοτήτων που αφορά τη διαδικασία ανάθεσης δημόσιας σύμβασης για την ανάπτυξη διαδικτυακής πύλης με βάση δεδομένων πολιτιστικής κληρονομιάς και παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού, εκτιμώμενης αξίας 197.831,29 ευρώ. Ειδικότερα, διαμαρτύρονται για την αποδοχή των προσφορών ορισμένων διαγωνιζομένων και την απόρριψη των δικών τους, ενώ επισημαίνουν παραβάσεις των όρων της διακήρυξης, ιδίως ως προς τα κριτήρια επιλογής και την ελλιπή τεκμηρίωση των βαθμολογιών. Η ΑΕΠΠ εξέτασε τα αιτήματα και εν μέρει τα έκανε δεκτά, ακυρώνοντας τμήματα της προσβαλλομένης απόφασης.


Ιστορικό Αναθεωρήσεων (Πιλοτική Εφαρμογή)

Σχετικά Έγγραφα

ΑΕΠΠ/950/2020

Με τις προδικαστικές προσφυγές, οι προσφεύγοντες ζητούν την ακύρωση της απόφασης της Εφορείας Αρχαιοτήτων που αφορά την ανάθεση δημόσιας σύμβασης για τη δημιουργία διαδικτυακής πύλης ενσωμάτωσης βάσης δεδομένων πολιτιστικής κληρονομιάς και παραγωγής οπτικοακουστικού υλικού, με εκτιμώμενη αξία 197.831,29 €. Οι προσφυγές επικεντρώνονται σε ελλείψεις των συνθηκών διαγωνισμού, ατέλεια κριτηρίων επιλογής, ελλείψεις τεκμηρίωσης των βαθμολογιών, καθώς και σε αδικαιολόγητες διαφορές στην αξιολόγηση των τεχνικών προσφορών κατά παράβαση της διαφάνειας.


ΝΣΚ/230/2014

Καταβολή ή μη αποδοχών Προϊσταμένου σε αναπληρώτρια Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠ.ΠΟ.Τ. – Επίδομα θέσης ευθύνης.(..)Κατάσταση : Εκκρεμεί αποδοχή 
Η Μ.Β., η οποία αναπλήρωσε τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, κατά το χρονικό διάστημα από 28.1.2009 έως 31.1.2011, δικαιούται από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της μόνο το «επίδομα θέσης ευθύνης», το οποίο εισέπραττε κατά την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ο Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Κεντρικής Υπηρεσίας Υπουργείου, κατά τα οριζόμενα στην περίπτωση Γ΄ της υπ’ αριθμ. 2/70481/0022/15-12-2004 ΚΥΑ, αφαιρουμένου του τυχόν ήδη καταβληθέντος σ’ αυτήν αντίστοιχου «επιδόματος θέσης ευθύνης» για τη θέση της ως Διευθύντριας της Κ.Ε. Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Δυτικής Κρήτης. (πλειοψ.)


Ν.3028/2002

Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.


Ν.4858/2021

Κύρωση Κώδικα νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.


ΝΣΚ/274/2013

Σύναψη προγραμματικής συμβάσεως για την εκτέλεση έργου, που συγχρηματοδοτείται από τον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΧΜ-ΕΟΧ) – Νομιμότητα και επιλεξιμότητα των δαπανών.Η νομιμότητα και επιλεξιμότητα δαπανών στο πλαίσιο εκτελέσεως προγραμματικής συμβάσεως μεταξύ Δήμου και Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, δεν θίγεται από το γεγονός ότι την προγραμματική σύμβαση υπέγραψε αντί του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, η Προϊσταμένη της καθ’ ύλη και κατά τόπο αρμόδιας για την εκτέλεση της προγραμματικής συμβάσεως, Προϊσταμένη της 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. 

ΕΣ/ΠΡΩΤΟ ΤΜΗΜΑ/1444/2024

Με την υπό κρίση έφεση, όπως οι λόγοι αυτής αναπτύσσονται με τα από 6.2.2023 και 12.6.2023 νομίμως κατατεθέντα υπομνήματα, ζητείται η ακύρωση της 1/2018 πράξης του Αναπληρωτή Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Νομό Δράμας, με την οποία καταλογίσθηκε σε βάρος του εκκαλούντος, τέως Αναπληρωτή Προϊστάμενου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας, το ποσό των δέκα χιλιάδων εκατόν ενενήντα εννέα ευρώ (10.199,00 ευρώ), πλέον νομίμων προσαυξήσεων, για την αναπλήρωση ελλείμματος, που φέρεται ότι προκλήθηκε από την κατόπιν εντολής του σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 26 του ν. 4270/2014, εξόφληση χρηματικού εντάλματος για την πληρωμή μη νόμιμης δαπάνης ξυλουργικών εργασιών σε κτήρια και χώρους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας. 


175326/2024

Μεταβίβαση του δικαιώματος υπογραφής «Με εντολή Υπουργού» προς την Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού.


ΝΣΚ/75/2009

Δυνατότητα αποσπασμένου υπαλλήλου στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων του ΥΠ.ΠΟ. να συμπεριληφθεί στην Κατάσταση Καταδυόμενου Προσωπικού της εν λόγω Εφορείας.(..)Κατάσταση : Αποδεκτή 
Υπάλληλος αποσπασμένος στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, μπορεί να συμπεριληφθεί στην Κατάσταση Καταδυόμενου Προσωπικού της εν λόγω Εφορείας, ύστερα από γνώμη του αρμόδιου κατά περίπτωση Υπηρεσιακού Συμβουλίου, εάν πληροί τις απαιτούμενες από τις διατάξεις του άρθρου 7 παρ.7 περ.ε του Ν 2557/1997 προϋποθέσεις και έχει κριθεί ικανός για την άσκηση δραστηριότητας για την οποία απαιτείται κατάδυση με αναπνευστική συσκευή, από γιατρό εξειδικευμένο σε θέματα υπερβαρικής ιατρικής.


ΕΣ/ΚΛ.ΤΜ.7/206/2018

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ:Με τα δεδομένα αυτά, η εντελλόμενη με το ελεγχόμενο χρηματικό ένταλμα δαπάνη δεν είναι νόμιμη, καθόσον η 402921/241032/13766/9.12.2016 απόφαση της Διευθύντριας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής ...., Πειραιώς και Νήσων, που συνεπαγόταν τροποποίηση της μελέτης και αλλαγή των όρων διενέργειας του διαγωνισμού είχε περιέλθει σε γνώση του ΔΛΤ .... ήδη έξι ημέρες πριν από τη διενέργειά του. Ενόψει όμως των αναφερόμενων στο 533/8.10.2018 έγγραφο του Προέδρου του ΔΛΤ ...., τα αρμόδια όργανά του δεν ενήργησαν με πρόθεση καταστρατήγησης των κείμενων διατάξεων, αλλά πεπλανημένως, πλην συγγνωστώς θεώρησαν ότι ενεργούν σύννομα, καθόσον λόγω έλλειψης τεχνικών γνώσεων και σχετικής εμπειρίας, δεν εκτίμησαν ορθά τις επιπτώσεις των όρων που τέθηκαν με την 402921/241032/13766/9.12.2016 απόφαση της Διευθύντριας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής ...., Πειραιώς και Νήσων στις τιμές εργασιών του έργου.


ΕΣ/ΚΛ.Ε/484/2017

Αποπεράτωση κτιριακών υποδομών...Με δεδομένα αυτά και σύμφωνα με όσα έγιναν δεκτά στην 3η σκέψη της παρούσας, οι ως περιγραφόμενες συμπληρωματικές εργασίες προέκυψαν το πρώτον κατά την εκτέλεση του έργου, κατόπιν υποδείξεων αφενός της ΔΕΔΔΗΕ, αφετέρου της Εφορείας Αρχαιοτήτων ... Ειδικότερα, η μεν τοποθέτηση του μετρητή σε τσιμεντοκολώνα υποδείχθηκε από τη ΔΕΔΔΗΕ, η δε υπογειοποίηση των καλωδίων έως το σημείο σύνδεσης του μετρητή από την Εφορεία Αρχαιοτήτων. Οι ως άνω, κατόπιν υποδείξεων εργασίες, στον περιβάλλοντα χώρο του κτηρίου επέφεραν και την ανάγκη εκτέλεσης των υπολοίπων εργασιών, οι οποίες αναφέρονται στον 1ο Α.Π.Ε. (ενδεικτικά εκσκαφές χανδάκων για την τοποθέτηση καλωδίων, προμήθεια σωλήνων προστασίας υπογείων καλωδίων, εργασίες καθαιρέσεως επιχρισμάτων και χρωματισμών). Ακολούθως, όλες οι αναφερόμενες στον 1ο Α.Π.Ε. εργασίες που αφορούν στην ελεγχόμενη συμπληρωματική σύμβαση συνάπτονται άμεσα με τα διαλαμβανόμενα στα ανωτέρω έγγραφα της ΔΕΔΔΗΕ και της Εφορείας Αρχαιοτήτων και πρόκειται να εκτελεσθούν σε συμμόρφωση με αυτά. Περαιτέρω, οι ως άνω εργασίες κατέστησαν αναγκαίες ένεκα της φύσης του αντικειμένου του έργου, το οποίο έχει χαρακτηρισθεί ως μνημείο λόγω του ιδιαίτερου κατασκευαστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει, ενώ η εκτέλεσή τους είναι απαραίτητη για την ηλεκτροδότηση του κτηρίου, ήτοι για την άρτια ολοκλήρωση και τη λειτουργικότητά του. Τέλος, όλες οι ανωτέρω εργασίες ναι μεν δεν είχαν προβλεφθεί στην τεχνική περιγραφή και στον προϋπολογισμό του αρχικού έργου και συνεπώς χαρακτηρίζονται ως νέες εργασίες, ωστόσο ούτε ήταν δυνατόν να προβλεφθούν το μεν λόγω των επιγενόμενων υποδείξεων της ΔΕΔΔΗΕ και της Εφορείας Αρχαιοτήτων …, το δε της προαναφερθείσας φύσης του έργου ως μνημείου.