Συνδρομητική Υπηρεσία. Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο mydocman.gr πρέπει να συνδεθείτε: Είσοδος

ΕλΣυν.Κλ.Ζ/283/2017

Τύπος: Νομολογία Ελεγκ. Συνεδρίου

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ: 4412/2016

Έλεγχος νομιμότητας-Παροχή υπηρεσιών:Κατόπιν τήρησης διατυπώσεων δημοσιότητας, κατά την ορισθείσα από τη διακήρυξη ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού (25.7.2017), προσήλθαν και υπέβαλαν εμπρόθεσμα προσφορές οι εταιρείες …. Οι προσφορές (Φάκελοι Α΄) αποσφραγίστηκαν και αξιολογήθηκαν από τις αντίστοιχες Επιτροπές, που συγκροτήθηκαν νόμιμα με απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου, ως παραδεκτές και σύμφωνες με τους όρους της προκήρυξης, κατόπιν δε της αποσφράγισης των Οικονομικών Προσφορών (Φάκελοι Β΄) την 31η.8.2017, διαπιστώθηκε ότι τη χαμηλότερη προσφορά με ποσοστό αμοιβής 6,1% επί του μηνιαίου κόστους είχε υποβάλει η εταιρεία ... Κατόπιν αυτών, με την 345/11/14.9.2017 απόφαση του Δ.Σ. της ... κατακυρώθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού στην ανωτέρω εταιρεία, υπό τον όρο της προσκόμισης βεβαιώσεων από τη Δ.Ε.Π.Α. Α.Ε. και τις συνδεδεμένες με αυτήν επιχειρήσεις περί μη παροχής σε αυτές υπηρεσιών σχετικών με την ελεγχόμενη διαγωνιστική διαδικασία, ενώ με την από 2.10.2017 επιστολή της η ως άνω εταιρεία αποδέχθηκε χωρίς επιφυλάξεις την από 29.9.2017 επιστολή της …. περί πρόθεσης ανάθεσης σε αυτήν των ελεγχόμενων υπηρεσιών.Με τα δεδομένα αυτά και λαμβανομένης υπόψη της μη άσκησης ενστάσεων, αντιρρήσεων ή ενδίκων βοηθημάτων (σχετ. η 109776/5.9.2017 βεβαίωση του Προέδρου του Δ.Σ. και Διευθύνοντος Συμβούλου της ….), το Κλιμάκιο κρίνει ότι δεν συντρέχουν ουσιώδεις νομικές πλημμέλειες στην ελεγχόμενη φάση της οικείας διαγωνιστικής διαδικασίας μέχρι και την έκδοση της ως άνω προσωρινής κατακυρωτικής απόφασης (Ε.Σ. Τμ. Μείζ. - Επταμ. Σύνθ. 3976/2014, VI Tμ. 3797/2014), για την ολοκλήρωση δε του ελέγχου επισημαίνεται ότι απαιτείται η υποβολή των προβλεπόμενων στο άρθρο 12 της προκήρυξης δικαιολογητικών κατακύρωσης, ο έλεγχος αυτών και η συναφής έγκριση των αρμοδίων οργάνων της …. (Ε.Σ. Ζ΄ Κλ. 269/2017, 261, 260, 195, 194/2015).


Ιστορικό Αναθεωρήσεων (Πιλοτική Εφαρμογή)

Σχετικά Έγγραφα

ΕλΣυν.Κλ.Ζ/284/2017

Ανάθεση παροχής υπηρεσιών-έλεγχος νομιμότητας:  Κατόπιν τήρησης διατυπώσεων δημοσιότητας, κατά την ορισθείσα από τη διακήρυξη ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού (24.7.2017), προσήλθαν και υπέβαλαν εμπρόθεσμα προσφορές οι εταιρείες …, και ….  Οι προσφορές (Φάκελοι Α΄) αποσφραγίστηκαν και αξιολογήθηκαν από τις αντίστοιχες Επιτροπές, που συγκροτήθηκαν νόμιμα με απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου, ως παραδεκτές και σύμφωνες με τους όρους της προκήρυξης, κατόπιν δε της αποσφράγισης των Οικονομικών Προσφορών (Φάκελοι Β΄) στις 4.9.2017, διαπιστώθηκε ότι τη χαμηλότερη προσφορά με ποσοστό αμοιβής 3,74% επί του μηνιαίου κόστους είχε υποβάλει η εταιρεία … . Κατόπιν αυτών, με την 345/07/14.9.2017 απόφαση του ΔΣ της ... κατακυρώθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού στην ανωτέρω εταιρεία, υπό τον όρο της προσκόμισης βεβαιώσεων από τη ... και τις συνδεδεμένες με αυτήν επιχειρήσεις περί μη παροχής σε αυτές υπηρεσιών σχετικών με την ελεγχόμενη διαγωνιστική διαδικασία, ενώ με την από 3.10.2017 επιστολή της η ως άνω εταιρεία αποδέχθηκε χωρίς επιφυλάξεις την από 29.9.2017 επιστολή της ... περί πρόθεσης ανάθεσης σε αυτήν των ελεγχόμενων υπηρεσιών..Με τα δεδομένα αυτά και λαμβανομένης υπόψη της μη άσκησης ενστάσεων, αντιρρήσεων ή ενδίκων βοηθημάτων (σχετ. η 109782/5.10.2017 βεβαίωση του Προέδρου του Δ.Σ. και Διευθύνοντος Συμβούλου της ...), το Κλιμάκιο κρίνει ότι δεν συντρέχουν ουσιώδεις νομικές πλημμέλειες στην ελεγχόμενη φάση της οικείας διαγωνιστικής διαδικασίας μέχρι και την έκδοση της ως άνω προσωρινής κατακυρωτικής απόφασης (Ε.Σ. Τμ. Μείζ. - Επταμ. Σύνθ. 3976/2014, VI Tμ. 3797/2014), για την ολοκλήρωση δε του ελέγχου επισημαίνεται ότι απαιτείται η υποβολή των προβλεπόμενων στο άρθρο 12 της προκήρυξης δικαιολογητικών κατακύρωσης, ο έλεγχος αυτών και η συναφής έγκριση των αρμοδίων οργάνων της ... (Ε.Σ. Ζ΄ Κλ. 269/2017, 261, 260, 195, 194/2015).


18627/2022

Καθορισμός αμοιβών του Προέδρου, του Διευθύνοντος Συμβούλου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) της εταιρείας με την επωνυμία «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας Ανώνυμη Εταιρεία» καθώς και κάθε άλλου είδους σχετικών αποδοχών και αποζημιώσεων.


2/82187/ΔΕΠ/2014

Καθορισμός αποδοχών του Διευθύνοντος Συμβούλου της Δ.Σ. της Α.Ε. με την επωνυμία «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Α.Ε.».

ΓΔΟΔΥ/ΔΔΥ/795/2019

Καθορισμός αποδοχών του Διευθύνοντος Συμβούλου του Δ.Σ. της Α.Ε. με την επωνυμία «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Α.Ε.».


2/64206/0025/2011

Καθορισμός αμοιβών και αποζημιώσεων Προέδρου, Διευθύνοντος Συμβούλου και μελών του Δ.Σ. της εταιρείας με την επωνυμία «ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε».


ΓΔΟΔΥ/ΔΔΥ/134/2020

Καθορισμός αποδοχών του Διευθύνοντος Συμβούλου και των μελών του Δ.Σ. της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Α.Ε.» (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.)


28648 ΕΞ 2020

Καθορισμός αποδοχών του Προέδρου, του Αναπληρωτή Προέδρου, του Διευθύνοντος Συμβούλου και των μελών του Δ.Σ. του Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία «Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος».


ΓΔΟΔΥ/ΔΔΥ/1392/2019

Καθορισμός αποδοχών του Διευθύνοντος Συμβούλου, του Προέδρου, του Αναπληρωτή Προέδρου και των μελών του Δ.Σ. της Α.Ε. με την επωνυμία «Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε.»


ΕΑΔΗΣΥ/931/2023

Με την προδικαστική προσφυγή η προσφεύγουσα ζητά την ακύρωση α. της απόφασης με αριθμό Πρωτοκ. 9036071/16.8.2022 του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Αναθέτουσας Αρχής με την οποία έγιναν αποδεκτά τα σχετικά Πρακτικά της Επιτροπής του Διαγωνισμού και αποφασίστηκε η αποδοχή των προσφορών που υποβλήθηκαν και αναδείχθηκε η εταιρεία «…» προσωρινή ανάδοχος και β. της απόφασης με αριθμό Πρωτοκ. 9051070/22.11.2022 του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Αναθέτουσας Αρχής με την οποία αποφασίστηκε η κατακύρωση της σύμβασης στην πιο πάνω εταιρεία.


2/31887/ΔΕΠ/2015

Καθορισμός μεικτών μηνιαίων αποδοχών του Προέδρου Δ.Σ. και Διευθύνοντος Συμβούλου και του Αντιπροέδρου Δ.Σ., καθώς και της μεικτής μηνιαίας αποζημίωσης των λοιπών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων (Ε.Δ.Ε.Υ. Α.Ε.).

ΥΠΕΝ/ΔΔΥ/105060/8966/2020- ΦΕΚ: 965/ΥΟΔΔ/16.11.2020: Με την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης παύει να ισχύει η υπό στοιχεία 2/31887/ΔΕΠ/26-5-2015 κοινή υπουργική απόφαση «Καθορισμός μεικτών μηνιαίων αποδοχών του Προέδρου Δ.Σ. και Διευθύνοντος Συμβούλου και του Αντιπροέδρου Δ.Σ., καθώς και της μεικτής μηνιαίας αποζημίωσης των λοιπών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων (Ε.Δ.Ε.Υ. Α.Ε.)» (Υ.Ο.Δ.Δ. 393), όπως τροποποιήθηκε με την υπ' αρ. 17740/6-4-2017 κοινή υπουργική απόφαση (Υ.Ο.Δ.Δ. 183).