ΝΣΚ/102/2005
Τύπος: Γνωμοδότησεις Ν.Σ.Κ.
Συμβάσεις μισθώσεως έργου κοινωνιολόγων, ψυχολόγου και κοινωνικού ανθρωπολόγου.(..)Κατάσταση : Αποδεκτή
Η παροχή υπηρεσιών δύο κοινωνιολόγων, ενός ψυχολόγου και ενός κοινωνικού ανθρωπολόγου στις γυναίκες στις οποίες παρέχει συνδρομή το Κέντρο Υποδοχής Κακοποιημένων Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο συμβάσεων μισθώσεως έργου, δοθέντος ότι δεν είναι απαραίτητη η εξάρτηση των παραπάνω από τον εργοδότη, οι δε συμβαλλόμενοι μπορούν να αποβλέπουν στο αποτέλεσμα. Άλλωστε από το νόμο δεν επιβάλλεται η παροχή τέτοιου επιστημονικού έργου μόνο στα πλαίσια συμβάσεως εργασίας. Συντρέχει, εξ άλλου, εν προκειμένω, έκτακτη υπηρεσιακή ανάγκη, αφού στην Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων δεν έχουν συσταθεί θέσεις κοινωνιολόγων, ψυχολόγου και κοινωνικού ανθρωπολόγου. (πλειοψ.)
Ιστορικό Αναθεωρήσεων (Πιλοτική Εφαρμογή)
Σχετικά Έγγραφα
ΝΣΚ/20/2001
Συμβάσεις μισθώσεως έργου κοινωνιολόγων και ψυχολόγου.(..)Κατάσταση : Αποδεκτή
Η παροχή υπηρεσιών τριών κοινωνιολόγων και ενός ψυχολόγου στις γυναίκες στις οποίες παρέχει συνδρομή το Κέντρο Υποδοχής Κακοποιημένων Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο συμβάσεων μισθώσεως έργου, δοθέντος ότι δεν είναι απαραίτητη η εξάρτηση των παραπάνω από τον εργοδότη, οι δε συμβαλλόμενοι μπορούν να αποβλέπουν στο αποτέλεσμα, άλλωστε από το νόμο δεν επιβάλλεται η παροχή τέτοιου επιστημονικού έργου μόνο στα πλαίσια συμβάσεως εργασίας. Συντρέχει, εξ άλλου, εν προκειμένω, έκτακτη υπηρεσιακή ανάγκη, αφού στην Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων δεν έχουν συσταθεί θέσεις κοινωνιολόγων και ψυχολόγου.
ΝΣΚ/379/2006
Σύμβαση μισθώσεως έργου. Παροχή βεβαιώσεως του άρθρου 6 παρ.2 του Ν 2527/1997.(..)Κατάσταση : Εκκρεμεί αποδοχή
Η παροχή υπηρεσιών ενός επιστήμονα για την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κατά την υλοποίηση δράσεων που έχει αναλάβει στο πλαίσιο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας EQUAL, η οποία συνίσταται στη σύνταξη συνθετικής Έκθεσης για την υποστήριξη των συνόδων τεσσάρων (4) διαρκών Φόρουμ, την προετοιμασία πρότυπου υλικού και της γενικής καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης επιχειρήσεων σε θέματα Ισότητας, την σύνταξη εισηγήσεων, εκθέσεων και έντυπου υλικού ενημέρωσης, καθώς και την προκαταρκτική μελέτη για τις προδιαγραφές ενός κοινωνικού διαλόγου για θέματα ίσων ευκαιριών και υποστηρικτικές δράσεις για τον κοινωνικό διάλογο, μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο συμβάσεως μισθώσεως έργου, χωρίς να υποκρύπτεται σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, δοθέντος ότι δεν είναι απαραίτητη η εξάρτηση του επιστήμονα από τον εργοδότη, οι δε συμβαλλόμενοι μπορούν να αποβλέπουν στο αποτέλεσμα. Άλλωστε από το νόμο δεν επιβάλλεται η παροχή τέτοιου επιστημονικού έργου μόνο στο πλαίσιο συμβάσεως εργασίας. Συντρέχει, εξάλλου, εν προκειμένω, έκτακτη υπηρεσιακή ανάγκη, αφού στη Γενική Γραμματεία Ισότητας δεν υπηρετεί το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό που απαιτείται για τον χειρισμό των παραπάνω θεμάτων.
ΝΣΚ/405/2007
Σύμβαση μίσθωσης έργου. Παροχή βεβαίωσης της παρ.2 άρθρου 6 Ν 2527/1997.(..)Κατάσταση : Αποδεκτή
Η παροχή υπηρεσιών ενός ατόμου (ψυχιάτρου ή κλινικού ψυχολόγου) για τις ανάγκες των δύο Κέντρων Υποδοχής Κακοποιημένων Γυναικών που λειτουργούν υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας, είναι δυνατό να αποτελέσει αντικείμενο σύμβασης μίσθωσης έργου, χωρίς να υποκρύπτεται εξαρτημένη εργασία, δοθέντος ότι οι συμβαλλόμενοι αποβλέπουν καθαρά στο αποτέλεσμα και όχι στην εργασία αυτή καθ’ εαυτή, ενώ από το άλλο μέρος η παροχή δεν επιβάλλεται από τον νόμο μόνο στα πλαίσια συμβάσεως εργασίας.
ΝΣΚ/438/2008
Συμβάσεις μισθώσεως έργου. Παροχή βεβαιώσεως της παρ.2 του άρθρου 6 του Ν 2527/1997.(..)Κατάσταση : Εκκρεμεί αποδοχή
Η παροχή νομικών συμβουλών από τρεις νομικούς σε γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής και άλλων μορφών βίας, οι οποίες απευθύνονται στα Συμβουλευτικά Κέντρα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών, δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο συμβάσεων μισθώσεως έργου διότι συνιστά παροχή νομικών υπηρεσιών.
ΝΣΚ/165/2002
Σύμβαση μισθώσεως έργου.(..)Κατάσταση : Αποδεκτή
Η παροχή υπηρεσιών ενός επιστήμονα που συνίσταται στην υποστήριξη της παρακολούθησης, υλοποίησης και λειτουργίας των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών όσον αφορά στην οργάνωση, τη στελέχωση και τις υποδομές, και εντάσσεται στο υποπρόγραμμα β’ του προγράμματος Πολιτεία (Ν 2880/2001), μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο συμβάσεως έργου χωρίς να υποκρύπτεται εξαρτημένη εργασία, δοθέντος ότι δεν είναι απαραίτητη η εξάρτηση του παραπάνω από τον εργοδότη, οι δε συμβαλλόμενοι μπορούν να αποβλέπουν στο αποτέλεσμα. Αλλωστε, από το νόμο δεν επιβάλλεται η παροχή τέτοιου επιστημονικού έργου μόνο στα πλαίσια συμβάσεως εργασίας.
ΝΣΚ/98/2003
Σύμβαση μισθώσεως έργου. Παροχή υπηρεσιών πολιτικού μηχανικού, η οποία συνίσταται στην επίβλεψη και υλοποίηση κατασκευής των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών.(..)Κατάσταση : Αποδεκτή
Η παροχή υπηρεσιών ενός πολιτικού μηχανικού, η οποία συνίσταται στην επίβλεψη και υλοποίηση κατασκευής των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών και εντάσσεται στο υποπρόγραμμα β’ του προγράμματος «Πολιτεία» (Ν. 2880/2001), μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο συμβάσεως έργου χωρίς να υποκρύπτεται εξαρτημένη εργασία, δοθέντος ότι δεν είναι απαραίτητη η εξάρτηση του παραπάνω από τον εργοδότη, οι δε συμβαλλόμενοι μπορούν να αποβλέπουν στο αποτέλεσμα. Άλλωστε από το νόμο δεν επιβάλλεται η παροχή τέτοιου επιστημονικού έργου μόνο στα πλαίσια συμβάσεως εργασίας. (ομοφ.)
ΝΣΚ/484/2007
Χορήγηση βεβαίωσης, σχετικά με τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 του Ν 2527/1997.(..)Κατάσταση : Αποδεκτή
Η παροχή υπηρεσιών τριών ατόμων (δύο ψυχολόγων και ενός κοινωνιολόγου) για τις ανάγκες των δύο Συμβουλευτικών Κέντρων Υποδοχής Κακοποιημένων Γυναικών (Αθήνας και Πειραιά) που λειτουργούν υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας, είναι δυνατό να αποτελέσουν αντικείμενο σύμβασης μίσθωσης έργου χωρίς να υποκρύπτεται εξαρτημένη εργασία, δοθέντος ότι οι συμβαλλόμενοι αποβλέπουν καθαρά στο αποτέλεσμα και όχι στην εργασία αυτή καθ’ εαυτή, ενώ από το άλλο μέρος η παροχή δεν επιβάλλεται από τον νόμο μόνο στα πλαίσια συμβάσεως εργασίας.
ΝΣΚ/249/2006
Συμβάσεις μισθώσεως έργου δύο επιστημόνων.(..)Κατάσταση : Εκκρεμεί αποδοχή
Η παροχή υπηρεσιών δύο επιστημόνων για την υποστήριξη του ΥΠΕΣΔΔΑ στην εκτέλεση των νέων έργων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Διαδικτυακή Πύλη ΕΡΜΗΣ, Σύστημα Διαλειτουργικότητας, Σύστημα Αυθεντικοποίησης» είναι δυνατό να αποτελέσει αντικείμενο συμβάσεων μισθώσεως έργου, δοθέντος ότι δεν είναι απαραίτητη η εξάρτηση των παραπάνω από τον εργοδότη, οι δε συμβαλλόμενοι μπορούν να αποβλέπουν μόνο στο αποτέλεσμα, άλλωστε από το νόμο δεν επιβάλλεται η παροχή τέτοιου επιστημονικού έργου μόνο στα πλαίσια συμβάσεως εργασίας. Συντρέχει, εξ άλλου, εν προκειμένω, έκτακτη υπηρεσιακή ανάγκη, αφού στην Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης δεν έχουν συσταθεί θέσεις αντίστοιχες προς αυτές των δύο επιστημόνων.
ΝΣΚ/99/2003
Σύμβαση μισθώσεως έργου. Παροχή υπηρεσιών ενός αρχιτέκτονα στην εκπόνηση μελέτης για τη δημιουργία νέων Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών.(..)Κατάσταση : Αποδεκτή
Η παροχή υπηρεσιών ενός αρχιτέκτονα, η οποία συνίσταται στην εκπόνηση αρχιτεκτονικής μελέτης των προτεινομένων από το Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κτιριακών εγκαταστάσεων, για τη δημιουργία νέων Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, καθώς και στην υψηλή επίβλεψη για τη σωστή υλοποίηση της κατασκευής και λειτουργίας του συνόλου των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών σε όλη την Ελλάδα, και η οποία εντάσσεται στο υποπρόγραμμα β’ του προγράμματος «Πολιτεία» (Ν 2880/2001), μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο συμβάσεως έργου χωρίς να υποκρύπτεται εξαρτημένη εργασία, δοθέντος ότι δεν είναι απαραίτητη η εξάρτηση του παραπάνω από τον εργοδότη, οι δε συμβαλλόμενοι μπορούν να αποβλέπουν στο αποτέλεσμα. Άλλωστε από το νόμο δεν επιβάλλεται η παροχή τέτοιου επιστημονικού έργου μόνο στα πλαίσια συμβάσεως εργασίας. (ομοφ.)
ΝΣΚ/332/2011
Διάρκεια μισθώσεως δημόσιας υπηρεσίας ενόψει πρόβλεψης χρηματοδότησης από το Ε.Σ.Π.Α. της λειτουργίας αυτής για ορισμένο χρονικό διάστημα.(..)Κατάσταση : Αποδεκτή
Η διάρκεια των συναφθησόμενων μισθώσεων προς στέγαση Συμβουλευτικών Κέντρων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων θα είναι δωδεκαετής. (ομοφ.)