×
register
Συνδρομητική Υπηρεσία. Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο mydocman.gr πρέπει να συνδεθείτε: Είσοδος

ΝΣΚ/320/2014

Τύπος: Γνωμοδότησεις Ν.Σ.Κ.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ: 2408/1996, 2521/1997
Νομιμότητα επιχορηγήσεων του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. προς την εταιρία ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. ποσού € 149.954,14 κατά το χρονικό διάστημα από 6-7-2011 έως 31-7-2013 – Έννοια λειτουργικών δαπανών της εταιρίας

Ιστορικό Αναθεωρήσεων (Πιλοτική Εφαρμογή)

Σχετικά Έγγραφα

ΝΣΚ/159/2013

Εφαρμογή ή μη της διάταξης του άρθρου 27 του ν. 4110/2013 στις επιχορηγήσεις του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. προς τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε» και «ΕΠΑΝΟΔΟΣ».(..)Κατάσταση : Αποδεκτή 
Οι επιχορηγήσεις στις οποίες προβαίνει το ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. προς τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε», βάσει του άρθρου 5 παρ.7 του ν. 2408/1996, Περί «Ιδρύσεως της ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.», σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 66 του ν. 4002/2011 και της υπ.αριθμ. Δ16γ/01/475/Γ κ.υ.α., Περί «Συγχώνευσης των εταιρειών "Ο.Σ.Κ." Α.Ε., "ΔΕΠΑΝΟΜ" & "ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ" Α.Ε.», λαμβανομένων υπόψη των 296/2010 και 88/2012 Γνωμ. ΝΣΚ και «ΕΠΑΝΟΔΟΣ», βάσει της περίπτωσης ιστ' της παραγράφου 1 του άρθρου 2 του ν.δ 1017/1971, δεν καταλαμβάνονται από το πεδίο εφαρμογής της διάταξης του άρθρου 27 του ν. 4110/2013. (ομοφ.)


ΝΣΚ/296/2010

Λειτουργικές δαπάνες της «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.» και μισθοδοσία των υπαλλήλων της – Κάλυψή τους από το ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.(..)Κατάσταση : Αποδεκτή 
Στον όρο «κάθε άλλη δαπάνη για τη λειτουργία της εταιρείας» που αναφέρεται στην παρ. 7 εδ. β του άρθρου 5 του Ν 2408/1996 υπάγεται και η δαπάνη για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων της «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.», εντασσομένη στους σκοπούς του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ., εφόσον αυτή δεν δύναται να καλυφθεί από άλλη προβλεπόμενη στο νόμο πηγή και είναι αναγκαία για τη διατήρηση της δυνατότητας της εταιρείας αυτής να εκπληρώνει τους σκοπούς της.


ΝΣΚ/245/2007

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ανώνυμης εταιρίας.(..)Κατάσταση : Εκκρεμεί αποδοχή 
Το μετοχικό κεφάλαιο της κρατικής ανώνυμης εταιρίας ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. αυξάνεται κατά το ποσό που της διατίθεται από τον Προϋπολογισμό για την εκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.


970/1997

Έγκριση του Κανονισμού Ανάθεσης και εκτέλεσης έργων της Α.Ε. «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.»


Δ16γ/05/483/Γ/2013

Διαπιστωτική πράξη συγχώνευσης των εταιρειών «ΔΕ-ΠΑΝΟΜ Α.Ε.», «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.» και «ΟΣΚ Α.Ε.» με σύσταση νέας εταιρείας με την επωνυμία «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.».


ΝΣΚ/96/2006

Υπαγωγή της εταιρείας «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.» στις διατάξεις του Ν 3429/2005.(..)Κατάσταση : Εκκρεμεί αποδοχή 
Η εταιρεία «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.» έχει εξαιρεθεί ρητά από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και ως εκ τούτου δεν υπάγεται στις διατάξεις του Κεφαλαίου Α΄ του Ν 3429/2005, καθόσον από το πεδίο εφαρμογής αυτού έχουν εξαιρεθεί οι δημόσιες επιχειρήσεις που δεν υπάγονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ δεν υπάγεται ούτε στο Κεφάλαιο Β΄ αυτού, το οποίο ούτως ή άλλως αφορά αποκλειστικώς εταιρείες που ευρίσκονται εκτός του, κατά τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις, ευρύτερου δημόσιου τομέα.


ΝΣΚ/442/2013

α) Αρμοδιότητα του Ν.Σ.Κ. προς έκδοση γνωμοδοτήσεως που αφορά ανώνυμη εταιρία («Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.»), η νομική υπηρεσία της οποίας δεν διεξάγεται από αυτό και β) προϋποθέσεις παραδεκτής υποβολής ερωτήματος που αφορά το ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.(..)Κατάσταση : Εκκρεμεί αποδοχή 
Το Ν.Σ.Κ. απέχει από της εκδόσεως γνωμοδοτήσεως επί ερωτήματος: α) καθ’ ο μέρος αφορά την ανώνυμη εταιρία «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.», η νομική υπηρεσία της οποίας δεν διεξάγεται από το Ν.Σ.Κ., δεδομένου ότι δεν αποδεικνύεται ότι τούτο απασχολεί τη Διοίκηση στο πλαίσιο ασκήσεως κάποιας συγκεκριμένης αρμοδιότητας, μη αρκούσης προς τούτο της κατά τον κρίσιμο χρόνο γενικής εποπτείας του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επ’ αυτής και β) καθ’ ο μέρος αφορά το ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ., δεδομένου ότι δεν περιλαμβάνει προβληματισμό της Διοίκησης ως προς την έννοια και το περιεχόμενο συγκεκριμένων διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας, ενώ έχει υποβληθεί και αναρμοδίως. (ομοφ.)


Π.Δ.14/2012

Σύσταση της Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία «Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων
Α.Ε (ΕΔΕΥ Α.Ε) στην αγγλική Hellenic Hydrocarbon Resources Management SA (H.H.R.M S.A) – Κατάρτιση καταστατικού αυτής


ΝΣΚ/244/2000

Προγραμματικές συμβάσεις. Αμοιβή ανώνυμης εταιρίας για προσφερόμενες υπηρεσίες της στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΥΠ.ΠΟ.- Τ.Α.Π.Α.- Ν.Α. Ιωαννίνων και αυτής για το έργο "Στερέωση-Αναστήλωση-Ανάδειξη Αρχαίου Θεάτρου Δωδώνης".Το οικονομικό αίτημα της ανώνυμης εταιρίας " Ήπειρος Α.Ε." για αμοιβή της με ποσοστό 10% επί των εκάστοτε οικονομικών επιχορηγήσεων της άνω προγραμματικής σύμβασης δεν είναι νόμιμο, διότι δεν προβλέπεται από τις διατάξεις της σύμβασης αυτής.


ΝΣΚ/88/2012

Χρηματοδότηση από το ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. της εταιρείας «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.» για την κάλυψη λειτουργικών της δαπανών - Κάλυψη ή μη της μισθοδοσίας του προσωπικού της εταιρείας ενόψει συγχώνευσής της δι’ απορροφήσεως από την εταιρεία «Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων Α.Ε.».(..)Κατάσταση : Αποδεκτή 
Το ΤΑ.Χ.ΔΙΚ. δύναται να χρηματοδοτήσει την υπό συγχώνευση εταιρεία «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.» για τη μισθοδοσία του μεταφερόμενου στον «Ο.Σ.Κ. Α.Ε.» προσωπικού της μέχρι την έκδοση από τον τελευταίο, ως διάδοχο φορέα, της απόφασης της παρ. 2 του αρ. 66 του Ν. 4002/2011 , στη μισθοδοσία δε αυτή συμπεριλαμβάνονται και οι αποδοχές εργαζομένων της εταιρείας που ετέθησαν σε εφεδρεία. (ομοφ.).