Συνδρομητική Υπηρεσία. Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο mydocman.gr πρέπει να συνδεθείτε: Είσοδος

126805/3387/2015

Τύπος: Εγκύκλιοι

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ: 4280/2014

Περί καταβολής παραβόλου για την εξέταση αντιρρήσεων ενώπιον της Ε.Ε.Δ.Α. από φυσικό ή νομικό πρόσωπο έχοντος έννομο συμφέρον (ΑΔΑ:624Ν465ΦΘΗ-ΗΘ0 )


Ιστορικό Αναθεωρήσεων (Πιλοτική Εφαρμογή)

Σχετικά Έγγραφα

136714/684/2016

Καταβολή παραβόλου για τη συζήτηση αντιρρήσεων στις Τεχνικές Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων (Τ.Ε.Ε.Α.).(ΑΔΑ:7ΘΧΒ4653Π8-ΘΟΞ)


137349/893/2016

Καταβολή παραβόλου για τη συζήτηση αντιρρήσεων στις Τεχνικές Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων (Τ.Ε.Ε.Α.). (ΑΔΑ:75ΚΜ4653Π8-2ΧΝ)


ΠΟΛ 1008/2009

Μεταβίβαση μετοχών κυπριακής εταιρείας περιορισμένης ευθύνης (limited liability company) από ημεδαπό φυσικό ή νομικό πρόσωπο.

ΝΣΚ/353/2003

Ίδρυση Ιδιωτικών Κέντρων Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΙΚΤΕΟ). Περιορισμοί.(..)Κατάσταση : Αποδεκτή 
Α. Δεν είναι δυνατή η ίδρυση ΙΚΤΕΟ: α) από φυσικό πρόσωπο το οποίο ή σύζυγος ή συγγενής του πρώτου βαθμού εξ αίματος ή εξ αγχιστείας συμμετέχει σε νομικό πρόσωπο που δραστηριοποιείται στην εμπορία αυτοκινήτων στη λήψη αποφάσεων του οποίου ασκεί ουσιώδη επιρροή το φυσικό πρόσωπο. Η απαγόρευση ισχύει και στην αντίστροφη περίπτωση, β) από νομικό πρόσωπο του οποίου θυγατρική εταιρεία δραστηριοποιείται στην εμπορία αυτοκινήτων. Β. Φυσικό πρόσωπο δεν μπορεί να συμμετέχει σε περισσότερα από επτά (7) νομικά πρόσωπα που ιδρύουν ΙΚΤΕΟ, εάν τούτο ασκεί ουσιώδη επιρροή στη λήψη αποφάσεων των νομικών προσώπων. (πλειοψ.)


ΝΣΚ/146/2024

Ερωτάται εάν: α) Φυσικό πρόσωπο, που λόγω της ιδιότητάς του ως νόμιμου εκπροσώπου ή διοικούντος πτωχεύσαντος νομικού προσώπου έχει εκ του νόμου αλληλέγγυα ευθύνη για οφειλές του νομικού προσώπου προς το Δημόσιο οι οποίες υπόκεινται κατ’ άρθρο 195 του ν.4738/2020 σε απαλλαγή, αποβιώσει πριν την επέλευση της απαλλαγής, η απαλλαγή επέρχεται και υπέρ των κληρονόμων του. β) Σε περίπτωση καταφατικής απάντησης, ο έχων έννομο συμφέρον πιστωτής, στην προκειμένη περίπτωση το Δημόσιο, δύναται να ασκήσει τα ένδικα βοηθήματα της προσφυγής και της αίτησης ανάκλησης σε βάρος των κληρονόμων του αποβιώσαντος κατ’ επίκληση νόμιμων λόγων που αφορούν τον αποβιώσαντα ή στερείται σχετικής έννομης προστασίας. (...) α) Εάν φυσικό πρόσωπο, το οποίο λόγω της ιδιότητάς του ως νόμιμου εκπροσώπου ή διοικούντος νομικό πρόσωπο που πτώχευσε, ευθύνεται για οφειλές του νομικού προσώπου προς το Δημόσιο, αποβιώσει πριν την, κατά το άρθρο 195 του ν.4738/2020, επέλευση της απαλλαγής, η απαλλαγή αυτή επέρχεται υπέρ των κληρονόμων του. β) Ο έχων έννομο συμφέρον πιστωτής, στην προκειμένη περίπτωση το Δημόσιο, δύναται , κατ' αρχήν, να ασκήσει τα ένδικα βοηθήματα της προσφυγής και της αίτησης ανάκλησης σε βάρος των κληρονόμων του αποβιώσαντος κατ’ επίκληση νόμιμων λόγων που αφορούν τον αποβιώσαντα, πλην όμως στην προκειμένη περίπτωση το Δημόσιο δεν δύναται να ασκήσει προσφυγή κατά της απαλλαγής, καθόσον η αποσβεστική προθεσμία για την άσκησή της έληξε στις 31.12.2021. Τούτου παρέπεται ότι, το Δημόσιο δεν δύναται να ασκήσει αίτηση ανάκλησης της απαλλαγής, αφού η άσκησή της προϋποθέτει την έκδοση δικαστικής απόφασης επί ασκηθείσας προσφυγής.

Γίνεται αποδεκτή 23/1/2025


ΝΣΚ/137/2019

Γενική πληρεξουσιότητα κατόχου άδειας καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης προς φυσικό πρόσωπο στο οποίο αποδόθηκε κατηγορία και στη συνέχεια καταδικάστηκε αμετάκλητα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.(..)Κατάσταση : Εκκρεμεί αποδοχή 
Δεν μπορεί να γίνει δεκτή γενική πληρεξουσιότητα για την εκπροσώπηση ενώπιον της αρμόδιας Υπηρεσίας, παραγωγού που διαθέτει άδεια καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης για οποιοδήποτε θέμα την αφορά, από τρίτο φυσικό πρόσωπο, στο οποίο έχει αποδοθεί κατηγορία για αδίκημα που προβλέπεται στη νομοθεσία περί ναρκωτικών και το οποίο, όπως προκύπτει από το φάκελο, έχει ήδη, μετά την υποβολή του ερωτήματος, καταδικαστεί αμετάκλητα σε ποινή φυλάκισης δύο μηνών με αναστολή για καλλιέργεια και συγκομιδή κάνναβης για δική του αποκλειστικά χρήση. Στη συγκεκριμένη, όμως, περίπτωση της άνω καταδίκης για αδίκημα που προβλέπεται στη νομοθεσία περί ναρκωτικών δεν τίθεται θέμα ούτε κατ’ εξαίρεση δυνατής της αντιπροσώπευσης του καλλιεργητή βιομηχανικής κάνναβης για συγκεκριμένο πραγματικό ή νομικό λόγο (ομόφ.).


Ε.2035/2023

«Διευκρινίσεις ως προς τη φορολογική μεταχείριση της παραχώρησης κατοικίας σε εργαζόμενους από φυσικό πρόσωπο ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα λόγω πρόσκαιρης μετακίνησης αυτών στο πλαίσιο της εργασίας τους, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4172/2013 (Α΄167)»  ΑΔΑ:Ψ2ΨΜ46ΜΠ3Ζ-ΥΨΒ


ΚΥΑ/41525/2011

Διαδικασία είσπραξης και απόδοσης στο Ελληνικό Δημόσιο του παραβόλου και στο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την ονομασία «Πράσινο Ταμείο» του ενιαίου ειδικού προστίμου του άρθρου 24 του νόμου 4014/2011 « Περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, ρύθμιση αυθαιρέτων σε συνάρτηση με δημιουργία περιβαλλοντικού ισοζυγίου και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΚΑ» και καθορισμός των δόσεων καταβολής του παραπάνω ενιαίου ειδικού προστίμου (Α' 209).


ΕΣ/Τ7/110/2006

Αμοιβή ιδιοκτήτριας ωδείου για την παροχή υπηρεσιών ωδείου και γυμναστηρίου σε δημότες. Μη νόμιμη, καθόσον σύμφωνα με τη διάταξη του αρθ. 36 ΔΚΚ, η οποία ως εξαιρετική είναι στενά ερμηνευτέα, η ανάθεση αυτή είναι επιτρεπτή μόνο σε νομικό πρόσωπο δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου και όχι σε ιδιώτη φυσικό πρόσωπο.


ΠΟΛ 1005/2014

ΠΟΛ 1005/31.12.2013-ΦΕΚ 19Β/2014) Απόδοση Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) σε φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα, το οποίο πραγματοποιεί οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή με τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, τα πιστωτικά ιδρύματα και τα ιδρύματα πληρωμών της ημεδαπής.