Συνδρομητική Υπηρεσία. Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο mydocman.gr πρέπει να συνδεθείτε: Είσοδος

ΕΣ/ΤΜ.6/1783/2011

Τύπος: Νομολογία Ελεγκ. Συνεδρίου

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ: 3852/2010

Προμήθεια καυσίμων...Με τα δεδομένα αυτά και σύμφωνα με όσα έγιναν ανωτέρω δεκτά, το Τμήμα άγεται στην κρίση ότι ορθά έκρινε η Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την 6/2011 Πράξη της ότι δεν ήταν νόμιμη η διαδικασία του διαγωνισμού για την ανάθεση της προμήθειας καυσίμων και πετρελαίου θέρμανσης και, ως εκ τούτου, κωλύεται η υπογραφή των υποβληθέντων σ’ αυτή σχεδίων συμβάσεων μεταξύ του αιτούντος Δήμου και των εταιρειών ... Α.Β.Ε.Ε. και ... Α.Ε.. Κατ’ ακολουθίαν, πρέπει να απορριφθεί η υπό κρίση αίτηση ανάκλησης και να μην ανακληθεί η προσβαλλόμενη 6/2011 πράξη της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Δήμο ....

Ιστορικό Αναθεωρήσεων (Πιλοτική Εφαρμογή)

Σχετικά Έγγραφα

ΔΠΠ 3330/2016

«Διενέργεια ελέγχων σε πρατήρια υγρών καυσίμων, εγκαταστάσεις πωλητών πετρελαίου θέρμανσης και βυτιοφόρα διανομής πετρελαίου θέρμανσης».(ΑΔΑ:ΩΘΕΥ4653Ο7-ΞΕ9)


ΠΟΛ 1037/2008

Αντιμετώπιση πρακτικών θεμάτων, ένταξης στην πρώτη κατηγορία τήρησης βιβλίων του Κ.Β.Σ. (Π.Δ.186/1992) των πρατηριούχων υγρών καυσίμων για την εμπορία πετρελαίου και των πωλητών πετρελαίου θέρμανσης για την εμπορία πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) θέρμανσης και έκδοσης στοιχείων.

ΠΟΛ 1023/2010

Ένταξη στη δεύτερη κατηγορία τήρησης βιβλίων του Κ.Β.Σ., του πρατηριούχου υγρών καυσίμων για την εμπορία βενζίνης και πετρελαίου και του πωλητή πετρελαίου θέρμανσης. Έκδοση στοιχείων για την πώληση υγρών καυσίμων.

Α.1016/2022

Όροι, προϋποθέσεις και διαδικασία ηλεκτρονικής απογραφής των δεξαμενών υγρών καυσίμων και υγραερίου καθώς και λοιπών στοιχείων που αφορούν τα πρατήρια παροχής καυσίμων της παρ. 7 του άρθρου 114 του ν. 4070/2012 και τις εγκαταστάσεις πωλητών πετρελαίου θέρμανσης, στο Μητρώο Δεξαμενών Πρατηρίων Παροχής Καυσίμων και Εγκαταστάσεων Πωλητών Πετρελαίου Θέρμανσης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.


ΠΟΛ 1036/2010

Ένταξη την 1/5/2010 στη δεύτερη κατηγορία τήρησης βιβλίων του Κ.Β.Σ., του πρατηριούχου υγρών καυσίμων για την εμπορία βενζίνης και πετρελαίου και του πωλητή πετρελαίου θέρμανσης

ΕΛ.ΣΥΝ.ΤΜ.6/2228/2011

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΔΩΝ:Αίτηση ανάκλησης της ης 1/2011 πράξης της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον πρώην Ο.Ε.Ε.ΚΜε τα δεδομένα αυτά και σύμφωνα με όσα έγιναν ανωτέρω δεκτά, το Τμήμα άγεται στην κρίση ότι ορθά, αν και με άλλη αιτιολογία, έκρινε η Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την 1/2011 Πράξη της ότι δεν ήταν νόμιμη η διαδικασία του διαγωνισμού για την ανάθεση της προμήθειας 500 πλαστικών κάδων και, ως εκ τούτου, κωλύεται η υπογραφή των υποβληθέντος σ’ αυτή σχεδίου σύμβασης μεταξύ του αιτούντος Δήμου και της εταιρείας … Ε.Π.Ε.. Κατ’ ακολουθίαν, πρέπει να απορριφθεί η υπό κρίση αίτηση ανάκλησης και να μην ανακληθεί η προσβαλλόμενη 1/2011 πράξη της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον πρώην Ο.Ε.Ε.Κ..(..Απορρίπτει την αίτηση ανάκλησης)


ΑΕΠΠ/1010/2022

Προμήθεια Καυσίμων και Λιπαντικών για κίνηση μεταφορικών μέσων και πετρελαίου θέρμανσης του Δήμου … και του ΝΠΔΔ και δη για το τμήμα 4: ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ


ΕΣ/ΤΜ.6/525/2012

Νομιμότητα δανειακής σύμβασης. (..) ζητείται παραδεκτώς η ανάκληση της 286/2011 πράξης του Ζ΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία κρίθηκε ότι κωλύεται η υπογραφή  υποβληθέντος προς έλεγχο σχεδίου δανειακής σύμβασης.( Ανακαλεί την 286/2011 πράξη του Ζ΄ Κλιμακίου.)


ΕΣ/ΤΜ.6/6069/2015 (Β΄ ΔΙΑΚΟΠ)

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ. ζητείται η ανάκληση της 99/2015 πράξης του ΣΤ΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κατά το μέρος που με αυτή κρίθηκε ότι κωλύεται η υπογραφή δεκαπέντε (15) εκ των είκοσι ένα (21) υποβληθέντων για έλεγχο σχεδίων συμβάσεων, με αντικείμενο την προμήθεια υγρών καυσίμων από την Περιφέρεια ...Με τα δεδομένα αυτά και σύμφωνα με όσα έγιναν δεκτά ανωτέρω (σκ. II), το Τμήμα κρίνει ότι νομίμως στο διαγωνισμό προμήθειας καυσίμων κίνησης και θέρμανσης, που διενεργήθηκε από την Περιφέρεια ... (Περιφερειακή Ενότητα ...), εντάχθηκε η προμήθεια καυσίμων για τις ανάγκες της Φοιτητικής Εστίας .... Τούτο διότι, όπως εκτέθηκε ανωτέρω (σκ. III), η οικονομική διαχείριση και η κάλυψη των λειτουργικών δαπανών της Φοιτητικής Εστίας ... ανήκουν στην αρμοδιότητα του  Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., το οποίο έχει συσταθεί και λειτουργεί με τη μορφή ν.π.ι.δ., ασκεί δραστηριότητα που καλύπτει ανάγκες γενικότερου συμφέροντος, μη εμπορικού χαρακτήρα, εφόσον επιτελεί καθαρά κοινωφελή σκοπό, ήτοι την παροχή υπηρεσιών στέγασης σε φοιτητές, τελεί δε υπό την εποπτεία του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, με πράξη του οποίου διορίζεται το συλλογικό όργανο διοίκησης αυτού και επιχορηγείται από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου, καθώς και από πιστώσεις του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων. Συνεπώς, το εν λόγω ν.π.ι.δ. ανήκει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και, ως εκ τούτου, η προμήθεια καυσίμων για τις ανάγκες μονάδας αρμοδιότητάς του νομίμως διεξήχθη από την Περιφέρεια ..., όπου η μονάδα αυτή έχει την έδρα της.(..)Εξάλλου, το εν λόγω νομικό πρόσωπο εποπτεύεται από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με πράξη του οποίου διορίζονται τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αυτού, επιχορηγείται δε από τον κρατικό προϋπολογισμό. Επομένως, ανήκει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και, ως εκ τούτου, η προμήθεια καυσίμων για τις ανάγκες περιφερειακής υπηρεσίας αυτού, όπως είναι η Γαλακτοκομική Επαγγελματική Σχολή ..., νομίμως, σύμφωνα με όσα έγιναν δεκτά ανωτέρω (σκ. II), διεξήχθη από την Περιφέρεια ..., εντός της εδαφικής περιφέρειας της οποίας έχει η εν λόγω υπηρεσία την έδρα της...Κατ’ ακολουθία των ανωτέρω, η κρινόμενη αίτηση πρέπει να γίνει δεκτή, να ανακληθεί η προσβαλλομένη 99/2015 πράξη του ΣΤ΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και να επιτραπεί η υπογραφή των υποβληθέντων σχεδίων συμβάσεων, με αντικείμενο την προμήθεια καυσίμων θέρμανσης.(Ανακαλεί την 99/2015 πράξη του ΣΤ΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.)


Ε.2154/2019

«Παροχή διευκρινίσεων αναφορικά με την επιβολή προστίμου για τη μη διαβίβαση δεδομένων παραστατικών πωλήσεων από οντότητες-εκμεταλλευτές πρατηρίων καυσίμων, από πωλητές πετρελαίου θέρμανσης και από προμηθευτές υγραερίου ή πεπιεσμένου φυσικού αερίου σε πρατήρια, για πωλήσεις καυσίμων».(ΑΔΑ: 7Χ7Σ46ΜΠ3Ζ-Κ30)