×
register
Συνδρομητική Υπηρεσία. Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο mydocman.gr πρέπει να συνδεθείτε: Είσοδος

ΕΣ/Τ1/3/2006

Τύπος: Νομολογία Ελεγκ. Συνεδρίου

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ: εσ/τ1/3/2006

Πρόσληψη από Δήμο, προσωπικού με σύμβαση έργου (αρθ. 6 του ν. 2527/97) για το έργο α) της υποστήριξης των πολιτιστικών δραστηριοτήτων και των εκδηλώσεων του Δήμου και β) της επεξεργασίας αιτήσεων οικοδομικών αδειών και ελέγχου αυθαιρέτων κτισμάτων. Μη νόμιμη, καθόσον οι συμβάσεις καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αφού ανάγονται στα καθήκοντα του υπηρετούντος (έστω και μη επαρκούντος) προσωπικού. Συγγνωστή πλάνη ενόψει και της έγκρισης του Γ.Γ. Περιφέρειας.


Ιστορικό Αναθεωρήσεων (Πιλοτική Εφαρμογή)

Σχετικά Έγγραφα

ΕΣ/Τ1/22/2004

Μη νόνιμη σύμβαση έργου που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ανάγεται στα καθήκοντα του υπηρετούντος προσωπικού


Ν.720/1977

"Περί εξαιρέσεως από της κατεδαφίσεως αυθαιρέτων κτισμάτων, επιβολής ειδικών τελών επί οικοδομικών εργασιών εκτελουμένων κατά τας διατάξεις του άρθρου 102 του Ν.Δ. 8/1973 και του άρθρου 1 του Α.Ν. 395/1968 και ρυθμίσεως ετέρων πολεοδομικών θεμάτων"


Ν.651/1977

Περί καταργήσεως του Ν.Δ./τος 349/1974, τροποποιήσεως των "περί αυθαιρέτων οικοδομικών κατασκευών διατάξεων και ρυθμίσεως συναφών θεμάτων".


ΕΣ/Τ1/44/2006

Προσλήψεις από Δημοτικό Παιδικό Σταθμό προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ιδ. δικαίου οκτώ μηνών και δύο μηνών αντίστοιχα κατ' εφαρμογή των διατάξεων του ν.2190/94. Μη νόμιμες, καθόσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Σταθμού και όχι κατεπείγουσες, εποχιακές, παροδικές ή πρόσκαιρες, όπως απαιτούν οι διατάξεις του ανωτέρω νόμου. (Συγγνωστή πλάνη).


ΕΣ/Τ1/28/2007

Συμβάσεις μίσθωσης έργου δεν είναι νόμιμες, εφόσον καλύπτουν, ως εκ του αντικειμένου τους, πάγιες και διαρκείς ανάγκες , οι οποίες ανακύπτουν σε μόνιμη βάση.Περαιτέρω, εκ μόνου του λόγου ότι οι παραπάνω υπάλληλοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες δεν συνάγεται, άνευ ετέρου, ότι οι συμβάσεις τους υποκρύπτουν σχέση εξαρτημένης εργασίας, απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή, στη συγκεκριμένη περίπτωση, των διατάξεων του π.δ.164/2004


ΝΣΚ/154/2007

Γνήσια σύμβαση έργου. Έκδοση ή μη θετικής γνωμοδότησης.(..)Κατάσταση : Εκκρεμεί αποδοχή 
Δεν δύναται να εκδοθεί η αιτούμενη θετική γνωμοδότηση διότι το άτομο που προτίθεται να απασχολήσει η Υπηρεσία, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο υπ’ αριθ. πρωτ. 97180/13-11-2006 έγγραφο της Δ/νσης Προσωπικού / Τμήμα Διοικητικού Προσωπικού του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, θα καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Υπουργείου.


1400/2025

Έγκριση όρων και διαδικασιών παραχώρησης χώρων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης για τη φιλοξενία πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων.


ΕλΣυνΚλ.Τμ.7/265/2016

Σύμβαση παροχής υπηρεσιών:..Με τα δεδομένα αυτά και σύμφωνα με όσα έγιναν δεκτά ανωτέρω, το Κλιμάκιο κρίνει ότι μη νομίμως, κατά τα βασίμως προβαλλόμενα από την Επίτροπο, το «... Πνευματικό Κέντρο» προέβη στην ανάθεση της παροχής των επίμαχων υπηρεσιών στη φερόμενη ως δικαιούχο του ελεγχόμενου χρηματικού εντάλματος πληρωμής, καθόσον, με τη σχετικώς συναφθείσα σύμβαση, καλύπτονται πάγιες και διαρκείς ανάγκες του εν λόγω νομικού προσώπου. Τούτο δε, διότι, μεταξύ των καταστατικών σκοπών του περιλαμβάνεται η διάδοση του δημοτικού και παραδοσιακού τραγουδιού και της παραδοσιακής μουσικής, στα πλαίσια της οποίας προβλέπεται η λειτουργία Δημοτικού Ωδείου και χορωδιών, το δε αντικείμενο της εν λόγω σύμβασης, όπως αυτό περιγράφεται τόσο στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ανωτέρω νομικού προσώπου περί έγκρισης της ανάθεσης των επίμαχων υπηρεσιών και ψήφισης της αναγκαίας πίστωσης, όσο και στη σχετική απόφαση της Προέδρου του και στην ίδια τη σύμβαση, δεν είναι ποσοτικά και χρονικά περιορισμένο, αλλά ανακύπτει σε μόνιμη βάση. Εξάλλου, οι ανατεθείσες υπηρεσίες ανάγονται στη συνήθη λειτουργική δραστηριότητα των προβλεπόμενων στον οικείο Ο.Ε.Υ. Γραφείων Πολιτιστικού και Μουσικής -Ωδείου, που έχουν, μεταξύ άλλων, την ευθύνη για την οργάνωση και τη λειτουργία των χορωδιών του Δήμου, και τη διοργάνωση πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, όπως φεστιβάλ, σεμιναρίων μουσικής και εκδηλώσεων χορωδιών.(..)Κατ’ ακολουθίαν των ανωτέρω, η εντελλόμενη, με το ελεγχόμενο χρηματικό ένταλμα πληρωμής, δαπάνη είναι μη νόμιμη, και, συνεπώς, αυτό δεν πρέπει να θεωρηθεί.


ΥΠΠΟΑ/Φ56/357180/256204/7869/3303/2018

Έγκριση όρων, διαδικασιών και καθορισμού των οργάνων χορήγησης άδειας για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης μνημείων, αρχαιολογικών χώρων, ιστορικών τόπων και μουσείων για την πραγματοποίηση πολιτιστικών ή άλλων εκδηλώσεων.


Ελ.Συν/Τμ.7(ΚΠΕ)/136/2015

ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Μη νόμιμη η καταβολή αμοιβής από ν.π.δ.δ. Δήμου σε δικαιούχους σε εκτέλεση συμβάσεων παροχής υπηρεσιών, οι οποίες καταρτίστηκαν κατ’ εφαρμογή του άρθρου 209 του κυρωθέντος με το άρθρο πρώτο του Ν. 3463/2006(ΦΕΚ Α΄ 114) Κ.Δ.Κ., καθόσον: α)  μη νομίμως το ανωτέρω νομικό πρόσωπο προέβη στην ανάθεση της παροχής των προαναφερόμενων υπηρεσιών, διότι με τις συναφθείσες συμβάσεις καλύπτονται πάγιες και διαρκείς ανάγκες λειτουργίας των τμημάτων του Οργανισμού που ανάγονται στα καθήκοντα του υπηρετούντος προσωπικού και β) η ως άνω πλημμέλεια της απευθείας ανάθεσης, κατ’ επίκληση των διατάξεων του άρθρου 209 του             ν. 3463/2006, υπηρεσιών που έχουν πάγιο και διαρκή χαρακτήρα, είναι ουσιώδης, διότι άγει σε καταστρατήγηση των περί των περιορισμών των προσλήψεων διατάξεων της Π.Υ.Σ. 33/2006, βάσει των οποίων άλλωστε εγκρίθηκε, συγκεκριμένος αριθμός προσλήψεων, κατόπιν των σχετικών αιτημάτων του νομικού προσώπου.

Ανακλήθηκε με την ΕλΣυν.Τμ.7/26/2015