ΝΣΚ/65/2005
Τύπος: Γνωμοδότησεις Ν.Σ.Κ.
Τοπικές Πρωτοβουλίες για την Απασχόληση. Ανάθεση ενεργειών Συμβουλευτικής.(..)Κατάσταση : Εκκρεμεί αποδοχή
Σε περίπτωση κατά την οποία στο πλαίσιο εφαρμογής παρεμβάσεων, που διέπονται από την υπ αριθ. 112852/2002 κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ανατίθεται από αναδόχους φορείς ενεργειών Συμβουλευτικής, οι οποίοι υπάγονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως αυτός ορίζεται στην παρ.2 του άρθρου 1 του Ν 3021/2002, η υλοποίηση δράσεων των Τοπικών Πρωτοβουλιών για την Απασχόληση, οι οποίες στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου, τη δημοσιότητα και την ανάπτυξη τοπικών δικτύων, πρέπει να εφαρμόζονται οι διατάξεις του Π. Δ/τος 261/1997. Σε όσες περιπτώσεις συντρέχουν οι προϋποθέσεις εφαρμογής του ως άνω Π. Δ/τος, οι αναθέτουσες αρχές υποχρεούνται να αναθέτουν σε εταιρίες εγγεγραμμένες στο Μητρώο Διαφημιστών του Δημοσίου τις υπηρεσίες υπό στοιχεία α΄, β΄, γ΄ και δ΄ της παρ.2 του άρθρου 2 του Π. Δ/τος 261/1997.
Ιστορικό Αναθεωρήσεων (Πιλοτική Εφαρμογή)
Σχετικά Έγγραφα
60630/ΕΥΣ5671/2003
ΘΕΜΑ : Εξειδίκευση της εφαρμογής του Π . Δ . 4/2002<< Εκτέλεση ενεργειών τεχνικής βοήθειας - στήριξης και διαχείριση των αντίστοιχων πόρων >>.
2/45503/0026/1999
ΘΕΜΑ : Δυνατότητα επιχορήγησης Ν . Π . Δ . ή Ν. Π. I . Δ . και λοιπών τοπικών φορέων από τους ΚΑΠ
ΝΣΚ/259/2001
Κοινοποίηση αποφάσεων Δημοτικών Συμβουλίων ή Δημαρχιακών Επιτροπών, όταν αποφαίνονται, επί ενστάσεων, του άρθρου 20 του Π. Δ/τος 609/1985.(..)Κατάσταση : Εκκρεμεί αποδοχή
Οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων ή Δημαρχιακών Επιτροπών, οι οποίες αποφαίνονται επί αντιρρήσεων (ενστάσεων), κατ άρθρο 20 του Π. Δ/τος 609/1985 (όπως έχει αντικατασταθεί, μερικά, από το άρθρο 11 του Π. Δ/τος 218/1999), θα πρέπει να κοινοποιούνται στους ενιστάμενους, που μετέχουν στο διαγωνισμό, και δεν είναι αρκετή η απλή δημοσίευσή τους, με ανάρτηση στον πίνακα δημοσιεύσεων του δημοτικού ή κοινοτικού καταστήματος.
ΝΣΚ/210/2003
Προμήθεια αξονικού τομογράφου. Σύμβαση χρηματοδοτικής μίσθωσης.(..)Κατάσταση : Αποδεκτή
Η προμήθεια αξονικού τομογράφου, εφόσον και η σχετική σύμβαση leasing υπεγράφη μετά τη δημοσίευση του Π. Δ/τος 84/2001, αλλά και, περαιτέρω, ο ως άνω ιατρός ακτινοδιαγνώστης έγινε κάτοχος του αξονικού τομογράφου μετά την δημοσίευση του Π. Δ/τος, δεν εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της ανωτέρω διάταξης της παρ.2 του άρθρου 21 του Π. Δ/τος 84/2001.
ΝΣΚ/475/2003
Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Προσωρινή αφαίρεση άδειας λειτουργίας και σφράγιση καταστήματος.(..)Κατάσταση : Εκκρεμεί αποδοχή
Μετά την ισχύ του Π. Δ/τος 36/1994, είναι δυνατή η επιβολή της διοικητικής ποινής της προσωρινής αφαίρεσης της άδειας λειτουργίας και σφράγισης του καταστήματος (για χρονικό διάστημα από δέκα έως εξήντα ημέρες), σύμφωνα με την παρ.2 του άρθρου 2 του Π. Δ/τος 180/1979 (όπως το εδάφιο α’ αυτού αντικαταστάθηκε με το άρθρο 3 του Π. Δ/τος 257/2001), εφόσον απασχολείται προσωπικό χωρίς νόμιμη άδεια εργασίας.
2671/2013
Εφαρμογή παρ. 3 του άρθρου 2 του Π. Δ/τος της 3-8-1987 (Φ.Ε.Κ. Δ΄749)"
ΝΣΚ/98/2004
Ισχύς του άρθρου 32 του Π. Δ/τος 247/1991 ως προς την ένταξη και λειτουργία σε Ιδιωτικές Κλινικές μονάδων παροχής εξειδικευμένων Υγειονομικών Υπηρεσιών θεραπευτικού χαρακτήρα.(..)Κατάσταση : Αποδεκτή
Υπό το πρίσμα και των ειδικών απαγορεύσεων του άρθρου 14 παρ.2 περ.στ’ και ζ’ του Π. Δ/τος 84/2001, λαμβάνοντας υπόψη και το σκοπό της αιτούσης την έκδοση αδείας εταιρείας, δεν είναι δυνατή η έκδοση αδείας ιδρύσεως και λειτουργίας φορέα παροχής υπηρεσιών Π.Φ.Υ. στο όνομα αυτής, καθόσον τούτο προσκρούει σαφώς στις απαγορευτικές διατάξεις των άρθρων 18 του Π. Δ/τος 235/2000 και 14 παρ.2 περ.στ’ και ζ’ του Π. Δ/τος 84/2001. Όταν, όμως, πρόκειται για φορέα, φυσικό ή νομικό πρόσωπο, που δεν εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής των διατάξεων του Π. Δ/τος 84/2001 και ο οποίος παρέχει εξειδικευμένες υγειονομικές υπηρεσίες θεραπευτικού ή και διαγνωστικού ακόμη χαρακτήρα, που δεν εμπεριέχονται στους ορισμούς του ιδιωτικού ιατρείου και οδοντιατρείου ή πολυϊατρείου και πολυοδοντιατρείου ή ιδιωτικού διαγνωστικού εργαστηρίου των παρ.1, 2 και 3 του άρθρου 2 του ως άνω Π. Δ/τος, μπορεί αυτός να ενταχθεί και να λειτουργήσει σε Ιδιωτική Κλινική, αλλά η άδειά του θα εκδοθεί, κατ’ άρθρο 34 του Π. Δ/τος 247/1991, στο όνομα του φυσικού ή νομικού προσώπου που διαθέτει την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας της Ιδιωτικής Κλινικής. Αν, δε, ο φορέας αυτός λειτουργεί υπό μορφή εταιρείας, η εταιρεία θα είναι από αυτές που προβλέπονται στον Εμπορικό Νόμο (Β.Δ. της 19 Απριλίου – 1 Μαϊου 1835, αλλά και Ν 2190/1920 και 3190/55) και θα πρέπει να τηρηθούν οι εκεί προβλεπόμενες προϋποθέσεις και διαδικασία σύστασης, εκτός αν άλλως προβλέπεται στο νόμο για τον συγκεκριμένο φορέα, εν αναφορά, δηλαδή, προς το είδος των παρεχομένων υπηρεσιών και τον τομέα υγείας που αυτές καλύπτουν.
ΝΣΚ/339/2005
Ερμηνεία διατάξεων του ΠΔ 261/1997, «διαφάνεια στην διαφημιστική προβολή του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα από τα έντυπα και τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης».1. Μετά την προσθήκη, με το Ν 3166/2003, περίπτωσης δ΄ στην παρ.2 του άρθρου 2 του Π.Δ. 261/1997 (ΦΕΚ Α΄ 186) και τον αναγραμματισμό της αρχικής περίπτωσης δ΄ σε περίπτωση ε΄ : α) στους «αναδόχους διαφημιστικών υπηρεσιών» της παρ.3 του άρθρου 2 του Π.Δ. 261/1997 περιλαμβάνονται και οι ανάδοχοι στους οποίους ανατίθενται, υπηρεσίες της προεκτεθείσας περίπτωσης δ΄ κατά το μέρος που η «οργάνωση ιστοσελίδων στο διαδίκτυο» δεν περιλαμβάνει και καταχώρηση στην ιστοσελίδα διαφημιστικών μηνυμάτων σε τρόπο ώστε τα τελευταία να προβάλλονται στο κοινό και β) η πρώην περ.δ΄ και ήδη ε΄ αφορά «τους αναδόχους μετάδοσης ή καταχώρησης διαφημιστικών και λοιπών μηνυμάτων» της παρ.4 του άρθρου 2 του Π.Δ. 261/1997. 2. Οι ανάδοχοι όλων των διαφημιστικών και άλλων συναφών δραστηριοτήτων που εντάσσονται στην κατηγορία των «διαφημιστικών υπηρεσιών», δηλαδή όλων των υπηρεσιών της παρ.2 του άρθρου 2 του Π.Δ. 261/1997 που δεν ανήκουν στην κατηγορία της μετάδοσης ή καταχώρησης ή με άλλο μέσο προβολής προς το κοινό των σχετικών μηνυμάτων και το ύψος της προβλεπόμενης δαπάνης της συγκεκριμένης ανάθεσης υπερβαίνει το ποσό των 3.000.000 δρχ., πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Διαφημιστικών του Δημοσίου της παρ.3 του ίδιου άρθρου. 3. Για όλες τις δραστηριότητες που εμπίπτουν στην κατηγορία των «διαφημιστικών υπηρεσιών», έστω και αν δεν αναφέρονται ρητά στην απαρίθμηση της παρ.2 του άρθρου 2 του Π.Δ. 261/1997, δηλαδή για όλες τις δραστηριότητες που δεν εμπίπτουν στην κατηγορία της «μετάδοσης ή καταχώρησης ή με άλλο μέσο προβολής προς το κοινό των σχετικών μηνυμάτων», η σχετική ανάθεση γίνεται υποχρεωτικά σε εγγεγραμμένες στο Μητρώο Διαφημιστών του Δημοσίου εταιρίες, εάν το ύψος της προβλεπόμενης δαπάνης υπερβαίνει το ποσό των 3.000.000 δρχ. 4. Οι φορείς του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα (ΟΤΑ, Οργανισμοί κλπ), που αναφέρονται στο άρθρο 1 του Π.Δ. 261/1997, δεν εξαιρούνται του ανωτέρω Νομοθετικού Πλαισίου Διαφήμισης Προγραμμάτων του Κ.Π.Σ., όταν εκτελούν δράσεις «ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης» στα πλαίσια του Κ.Π.Σ. 5. Η Αναθέτουσα Αρχή πρέπει να αναθέτει σε έναν ανάδοχο το σύνολο των διαφημιστικών υπηρεσιών που εντάσσονται σε συγκεκριμένη διαφημιστική προβολή της δραστηριότητάς της ή ορισμένου αγαθού ή υπηρεσίας που προσφέρει.
ΠΔ 177/2008
Αναδιοργάνωση των περιφερειακών Τελωνειακών Υπηρεσιών, τροποποίηση του π. δ/τος 551/1988 (ΦΕΚ Α΄ 259).
Π.Δ.95/2008
Τροποποίηση του π. δ/τος 584/1985 «Οργάνωση και λειτουργία Υγειονομικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας» (Α΄- 204).